x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ordonanţa de Urgență pentru creşterea salariilor profesorilor a fost publicată

Ordonanţa de Urgență pentru creşterea salariilor profesorilor a fost publicată

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2023   •   17:00
Ordonanţa de Urgență pentru creşterea salariilor profesorilor a fost publicată

A fost publicată Ordonanţa de Urgență pentru creşterea salariilor profesorilor, prin care se va acorda o creștere medie de peste 25% a salariilor pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar.

„A fost publicată, în consultare, Ordonanța de urgență a Guvernului pentru stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul național de învățământ de stat, prin care se va acorda o creștere medie de peste 25% a salariilor pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar”, informează Ministerul Educației.

Suma prevăzută în textul ordonanței asigură, începând cu 1 iunie, o creștere medie, pentru personalul didactic, de peste 25% față de nivelul salariilor din luna mai 2023.

Procentual, cele mai mari creșteri sunt pentru debutanți.

Conform unor informații furnizate pe site-ul Ministerului Educației, salariul brut al unui profesor cu studii superioare de lungă durată debutant crește de la 4.098 la 5.398 lei, la care se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10% și, după caz, creșteri salariale pentru dirigenție, inclusiv pentru educatori și profesori, pentru învățământ primar - 10%, învățământ special - 15%, învățământ simultan - între 7 și 20%, predare în zonă izolată - între 3 și 20% și predare în penitenciar - 15%.

Salariul brut al unui profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic 1, peste 25 de ani, crește de la 6.872 la 8.492 lei, al unui profesor cu studii superioare gradul didactic 2 și 15-20 de ani vechime de la 5.368 lei la 6.947 lei, iar al unui profesor cu studii superioare de lungă durată cu definitivat și 10 - 15 ani vechime de la 5.021 lei la 6.562 lei.

 

(sursa: Mediafax)

 

×