x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Reprezentanții Educației, convocați în Senat pentru explicații privind suspiciunile de fraudă la Bac

Reprezentanții Educației, convocați în Senat pentru explicații privind suspiciunile de fraudă la Bac

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2023   •   13:15
Reprezentanții Educației, convocați în Senat pentru explicații privind suspiciunile de fraudă la Bac

Reprezentanții Ministerului Educației au fost convocați marți, de la ora 12.00, la Comisia pentru învățământ din Senat pentru a da explicații privind suspiciunile de fraudă la bacalaureat.

Comisia pentru învățământ din Senat a convocat reprezentanții Ministerului Educației, marțea viitoare, pentru a da explicații privind posibile tentative de fraudare a examenului de bacalaureat.

„Suspiciunile că subiectele la proba de limba română au fost scurse înainte de începerea examenului sunt grave și trebuie clarificate. Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), instituția care gestionează subiectele de bacalaureat, trebuie să explice ce anume s-a întâmplat luni dimineață și cum este posibil ca începând cu ora 6:00 să înceapă un număr mare căutări pe internet ale sintagmei – – una dintre cerințele subiectului extras”, transmite USR.

„Suspiciunea că suntem în țara în care se dau pe șest, pe sub mână, subiectele de la Bacalaureat este una extrem de gravă! Nu doar că suntem țara care pierde zeci de mii de copii în defectuosul proces de educație al țării, dar ideea că examenul de BAC poate fi fraudat prin aflarea subiectelor înainte ca elevii să ajungă în sala de examinare arată că toate camerele video, toate sistemele de supraveghere devin absolut irelevante atunci când niște copii speciali, privilegiați ai unor rețele de sprijin și fraudare, ajung în posesia subiectelor și a rezolvărilor lor”, spune Ștefan Pălărie.

Reprezentanții Ministerului Educației au confirmat prezența la comisie, marți, 4 iulie, ora 12.00.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: palarie bacalaureat