x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie PMB dă studenţilor bani de gazdă

PMB dă studenţilor bani de gazdă

de Monica Cosac    |    16 Noi 2016   •   08:38
PMB dă studenţilor bani de gazdă
Sursa foto: DIANA OROS

Studenţii care stau în gazdă la persoane vârstnice şi le ajută la cumpărături sau le duc la spectacole vor primi o sumă de 500 de lei din partea Primăriei Capitalei pentru plata chiriei, potrivit unui proiect aprobat, ieri, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. De aceeaşi bursă vor putea beneficia şi studenţii care oferă meditaţii unor elevi.

Iniţiativa face parte din programul “Parteneriat între generaţii în Municipiul Bucureşti”, iar primarul primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că va rezolva, în acelaşi timp, problema studenţilor care nu au loc în cămine, precum şi problema bătrânilor singuri. “Există două paliere ale acestui proiect de Hotărâre, deci două posibilităţi prin care studenţii aplicanţi pot să beneficieze de această bursă din partea municipalităţii. Primul palier se referă la relaţia dintre student şi un cetăţean senior la care locuieşte în gazdă, sub confirmarea acestui cetăţean senior că studentul îl ajută în procurarea de medicamente, de alimente de strictă necesitate, precum şi o dată pe săptămână - ajutor pentru deplasarea la o activitate, la prieteni sau la un spectacol. (...) Cel de-al doilea palier se referă la relaţia dintre student şi o familie care are copii elevi, dar care nu are posibilitatea unor cursuri sau unei pregătiri suplimentare faţă de ceea ce se predă la şcoală. Studentul va primi această bursă din partea Primăriei dacă va prezenta acest acord, cu semnătură, confirmarea din partea familiei că a predat acele ore: de două ori pe săptămână, câte două ore”, a explicat edilul general, precizând că poate fi vorba de meditaţii la limbi străine, limba română, matematică, IT, dar şi alte discipline.

Pentru a putea beneficia de aceste vouchere, tinerii trebuie să aibă până în 26 de ani, să  frecventeze cursurile unui facultăţi din Bucureşti, la zi, şi să aibă media peste 8. Cei care vor să se înscrie în acest proiect o pot face pe adresa parteneriatintregeneratii@pmb.ro.

 

În Bucuresti, există peste 170.000 de studenţi, iar solicitarea de a încheia asemenea parteneriate a venit din partea organizaţiilor studenţeşti. Potrivit statisticilor, în 2011, la nivel naţional, o treime din vârstnicii peste 65 de ani trăiau singuri.

Bugetul total destinat acestui program va putea fi estimat abia după evaluarea tuturor aplicanţilor, a anunţat edilul Capitalei.

×