x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Premii între 1.000 şi 2.500 de euro, pentru studenţii UPB

Premii între 1.000 şi 2.500 de euro, pentru studenţii UPB

12 Noi 2017   •   11:58
Premii între 1.000 şi 2.500 de euro, pentru studenţii UPB

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) se alătură marilor universități europene francofone și anunţă  lansarea  Concursului de creativitate -  Inovare în Știință și Tehnică – organizat de către Conférence Internationale d'ingénieurs et de Techniciens Francophones. În cursa pentru câştigarea premiilor în euro ( 1.000, 1.500 sau 2.500) se pot înscrie toți studentii UPB  (licență, masterat sau doctorat).

În ceea ce priveşte concursul de creativitate, Inovare în Știință și Tehnică,  aflat la prima ediție, acesta este organizat de către Conférence Internationale d'ingénieurs et de Techniciens Francophones – CITEF sub egida AUF - Agence Universitaire Francophone și este dotat cu următoarele premii – Premiul I - 2500 euro, Premiul II – 1500 euro și Premiunl III – 1000 euro. Principalul obiectiv al evenimentului este de a stimula, recompensa și spori dinamismul, excelența și creativitatea tineretului francofon în domeniul științei și al științei, iar studenții se pot inscrie la concurs individual sau în echipe până la 1 iunie 2018, prin trimiterea unui mail cu dosarul complet la adresa - d.gentile1804@orange.fr  . Dacă înscrierile au demarat deja în această lună , rezultatele concursului vor fi anunţate la sfârşizul lunii iunie 2018.

„Anul viitor împlinim două secole de activitate,  iar universitatea noastră se va implica într-o întreagă serie de evenimente, inițiative și competiții dedicate studenților. Această competiție este organizată sub egida Agenției Universităților Francofone - în care universitatea noastră este membră - și urmărește să recompenseze excelența, dinamismul și creativitatea tinerilor din universitățile francofone. Este o plăcere să putem arăta că studenții din România se ridică la standardele internaționale în compeţii de acest fel” a declarat Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu.

Din agenda evenimentelor de marcă a UPB, face parte şi competiţia de proiecte inovatoare pentru studenți, care va avea loc în perioada 5-9 februarie 2018 la Universitatea din Saxion, iar studenții UPB, care doresc să participe, sunt invitați să se înscrie printr-un mail trimis la adresa – gina.stoica@upb.ro până la data de 24 noiembrie 2017. Evenimentul, denumit generic, Săptămâna Proiectelor Internaționale este  organizat de către University of Applied Sciences | School of Life Science, Engineering & Design din Saxion - Olanda. De asemenea, costurile aferente cazării studenților selectați pentru a reprezenta UPB în Olanda vor fi suportate de către organizatori. 

×