x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Prima Simulare Naţională cu notele trecute în catalog

Prima Simulare Naţională cu notele trecute în catalog

11 Mar 2019   •   08:50
Prima Simulare Naţională cu notele trecute în catalog
Sursa foto: LuckyBusiness/Getty Images/iStockphoto

Elevii claselor a VIII-a susţin astăzi prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, din cadrul Evaluării Naţionale. Spre deosebire de anii trecuţi, în 2019 notele pot fi trecute în catalog, însă doar la solicitarea expresă a elevilor sau părinților. Anul acesta este prima oară când acest examen va fi dat şi de copiii aflaţi acum în clasa a VII-a.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, la ora 9:00, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise fiind de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi făcute  astfel încât tratarea lor să evidenţieze capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen parcurse până la această dată.

Ce se întâmplă cu rezultatele

Rezultatele Simulării din cadrul Evaluării Naţionale de anul acesta se vor afişa pe 22 martie şi vor fi analizate în fiecare şcoală prin discuţii individuale sau dezbateri la nivelul clasei. În 2019, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui sau tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog: „Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”, precizează Ministerul Educaţiei.

 

Proba la Limba şi literatura română este urmată marţi de cea la Matematică şi miercuri de examenul la Limba maternă.

 

La Simularea Naţională de la clasa a VIII-a şi a VII-a din 2019 vor participa peste 350.000 de elevi

×