x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Proba scrisă pentru titularizarea în învățământ va avea loc pe 15 iulie

Proba scrisă pentru titularizarea în învățământ va avea loc pe 15 iulie

25 Mai 2020   •   13:56
Proba scrisă pentru titularizarea în învățământ va avea loc pe 15 iulie
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Proba scrisă pentru titularizarea în învățământ va avea loc pe data de 15 iulie, cu respectarea măsurilor igienico-sanitare, a informat, luni, Ministerul Educației și Cercetării.

Repartizarea candidaților urmează să se facă în ordinea descrescătoare a notei la proba scrisă, fiind nevoie de minimum nota șapte.

În cazul candidaților care doresc să ocupe un post în regim „plata cu ora”, proba de interviu a fost eliminată, mai informează sursa citată.

În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus s-au realizat următoarele modificări ale metodologiei de mobilitate a personalului didactic:

- proba practică şi inspecţia la clasă nu se vor mai susţine, fiind eliminate - pentru anul în curs - prin OUG nr. 70/2020. În schimb, candidaţii care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susţine şi o probă de limbă care va fi evaluată cu calificativul "Admis/Respins";

- atât documentele de înscriere pentru mobilitate, cât şi depunerea contestaţiilor pot fi transmise şi online. Totodată, şedinţele de repartizare a posturilor se pot desfăşura şi online;

- transferul consimţit şi pretransferul între unităţile de învăţământ au fost eliminate prin ordonanţă de urgenţă. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele şcolare judeţene;

- etapele de transfer consimţit şi de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice îşi vor depune dosarul de înscriere la inspectoratele şcolare judeţene, iar acestea vor organiza repartizarea candidaţilor. 

×
Subiecte în articol: proba scrisa titularizare invăţămănt