x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Prof. Dr. Dafin Fior Mureşanu, noul preşedinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare

Prof. Dr. Dafin Fior Mureşanu, noul preşedinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare

10 Noi 2017   •   09:53
Prof. Dr. Dafin Fior Mureşanu, noul preşedinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare

Neurologia românească a primit recent o nouă şi prestigioasă recunoaştere a valorii şi a desăvârşirii profesionale la nivel european, prin votul acordat prof.dr. Dafin Mureşanu de a conduce, din funcţia de preşedinte, cea mai reprezentativă organizaţie europeană dedicată neuroreabilitării, The European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNRS).

 

Alegerea în funcţia de preşedinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare, pentru un mandat de doi ani, a prof.dr. Dafin Mureşanu a avut loc la sfârşitul lunii trecute, la Lousanne, Elveţia, în cadrul celei de a – IV-a ediţii a Congresului European de NeuroReabilitare (ECNR).

 

“Votul acordat de către membri EFNRS mă onorează şi în acelaşi timp mă obligă, alegerea mea într-o poziţie atât de importantă fiind rezultatul unui deceniu de muncă în echipă la nivel european și internațional” a declarat prof.dr. Dafin Mureşanu. Înainte de alegerea sa în această funcţie, prof.dr. Dafin Mureşanu a ocupat poziţia de vicepreşedinte al EFNR, iar timp de aproximativ zece ani a coordonat întregul pachet de programe educaţionale la nivel european contribuind inclusiv la strategia de dezvoltare a modulelor din viitorul programul educațional dedicat obținerii competenței ce vizează neuroreabilitarea.

 

„La nivelul EFNRS vom continua, prin acelaşi efort susţinut de către întreaga echipă, proiectul de abordare integrată a neurorecuperării în toate dimensiunile sale, motorie, cognitivă și emoțională. Acest deziderat nu poate fi atins fără o contribuție proporțională a tuturor specialităților implicate, până la urmă în reconstrucția ființei umane în toate dimensiunile sale după marele impact existențial, suferința prin boală.” a adăugat preşedintele European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNRS), prof.dr. Dafin Mureşanu.

 

Prof.dr. Dafin Mureşanu este în prezent directorul Departamentului de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Co-Președinte al Panel-ului Științific de Neurorecuperare al Academiei Europene de Neurologie, preşedinte al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, iar până în luna mai a acestui an a ocupat funcţia de preşedinte al Societăţii de Neurologie din România.

 

The European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNRS).

 

EFNRS este o organizație internațională nonprofit dedicată cercetării, educației, schimburilor intelectuale și științifice, activităților de advocacy și filantropice în domeniul medical al neuroreabilitării și al ariilor de expertiză conexe. Având sediul permanent la Viena, EFNRS are în componenţa sa toate societățile de neurorecuperare din ţările Uniunii Europene, la care se adaugă şi  specialişti şi cercetători ştiinţifici din întreaga lume.

×
Subiecte în articol: Prof dr Dafin Mureşanu