x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Programa pentru Evaluarea Națională, publicată pe 8 februarie

Programa pentru Evaluarea Națională, publicată pe 8 februarie

de Monica Cosac    |    22 Ian 2021   •   09:08
Programa pentru Evaluarea Națională, publicată pe 8 februarie
Sursa foto: Lucian Alecu

Noua programă pentru Evaluarea Națională de clasa a VIII-a va fi publicată la începutul Semestrului al II-lea, a anunțat Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, după o întâlnire cu șeful instituției care face subiectele de examen.  

 

De asemenea, reprezentantul părinților a spus și ce se întâmplă cu testele de antrenament. „Concluzii ȋn urma discuţiilor de astăzi (miercuri): 

- la ȋnceputul semestrului al 2-lea se va publica noua programă de Evaluare Națională: 

- după data de 15 februarie, vor ȋncepe să fie publicate teste antrenament, câte un test săptămânal.

Cu ajutorul cadrelor didactice se va depune zilele viitoare la CNPEE si MEC un document cu propunerile discutate”, a scris Iulian Cristache, pe pagina sa de Facebook. 

Anunțul vine în contextul în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara  pe 11 ianuarie că programa pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se va modifica și va fi adaptată modului în care au asimilat elevii. 

Părinții sunt de părere că atât programa, cât și testele de antrenament sunt publicate târziu, în condițiile în care fostul ministru al Educației, Monica Anisie, promisese că acestea vor fi disponibile din luna ianuarie. 

 

Evaluarea Națională 2021 se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevi care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi.

×