x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Regal european la deschiderea noului an universitar al Universităţii Politehnica din Bucureşti

Regal european la deschiderea noului an universitar al Universităţii Politehnica din Bucureşti

24 Sep 2017   •   17:32
Regal european la deschiderea noului an universitar al Universităţii Politehnica din Bucureşti

Luni, 25 septembrie, ora 10:00, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) vă invită la festivitatea de deschidere a noului an universitar. La eveniment vor fi prezenţi, alături de studenţii universităţii, rectorul Mihnea Costoiu, preşedintele Senatului Universităţii, prof.dr. Ecaterina Andronescu, Președintele Academiei Române, Acad. Ion Valentin Vlad, ambasadori și reprezentanți din peste 23 de țări din Europa și alte 3 continente, cadre didactice, cercetători, precum şi multe alte personalităţi ale mediului public și privat. Deschiderea anului universitar va avea loc în Amfiteatrul „Academician Radu Voinea” (AN010), din clădirea Rectoratului UPB.

Odată cu deschiderea noului an universitar, UPB celebrează și generația cu numărul 200 care va studia în amfiteatrele și laboratoarele universității. Cea mai mare universitate cu profil tehnic din țară va împlini în 2018 două secole de la înființare, motiv pentru care anul academic 2017-2018 va fi unul plin de semnificație, de evenimente și inițiative dedicate studenților, absolvenților și partenerilor noștri.

„Pentru noi, noul an universitar are o dublă însemnătate – împlinirea unui secol de la făurirea Marii Uniri şi 200 de ani de la înființarea Universității noastre. Acest an academic va fi marcat de numeroase evenimente științifice, expoziții, simpozioane, concerte și multe alte surprize. Credem că va fi un an de rememorare a lecțiilor învățate, de încununare a succesului și de deschidere a unor noi orizonturi pentru comunitatea UPB și partenerii ei” a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu.

 

Tot la început de an universitar, Universitatea POLITEHNICA din București a fost ierarhizată ca ocupând prima poziție între universitățile din România, după impactul pe care universitatea îl are în cercetare, inovație și mediul social. „Am aflat de clasament și trebuie să recunosc că sunt mândru atât de poziția noastră la nivel național și regional, cât și – în special – de faptul că scorul nostru total este în creștere pentru al nouălea an la rând. Aceasta este o dovadă clară a energiei și entuziasmului care animă UPB în ultimii ani. Mulțumită efortului extraordinar al profesorilor, studenților, personalului și absolvenților, vom putea împărtăși dincolo de granițe povestea celor două secole de tradiție ce stau în spatele celei mai mari universități din România” – a precizat rectorul Mihnea Costoiu .

UPB ocupă locul 22 la nivelul Europei de Sud-Est. Ierarhizarea a fost realizată de către SCImago Institutions Rankings, una dintre cele mai cunoscute resurse de ierarhizare a universităților la nivel mondial. În prezent, prin cele 15 facultăţi ale sale, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şcolarizează un număr total de 30.000 de studenţi, dintre care 6.000 pășesc acum pentru prima oară pe treptele universităţii.

×