x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Rezultatele la Evaluarea Națională 2023. Anunțul Ministerului Educației

Rezultatele la Evaluarea Națională 2023. Anunțul Ministerului Educației

de Redactia jurnal    |    27 Iun 2023   •   15:00
Rezultatele la Evaluarea Națională 2023. Anunțul Ministerului Educației
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Rezultatele la Evaluarea Națională 2023 vor fi transmise de Ministerul Educației însă elevii trebuie să îndeplinească mai multe cerințe pentru a avea acces la ele.

Acestea vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14.00, pe edu.ro și la școlile unde au fost susținute probele. 

Conform legislației privind prelucrarea datelor cu caracter personal, rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2023 nu vor mai fi afișate în mod tradițional, cu numele și prenumele elevilor. Acestea vor fi anonimitate prin utilizarea unor coduri unice aferente fiecărui elev.

La proba de Limba și Literatura Română, desfășurată în cadrul Evaluării Naționale 2023, fiecare elev a primit un document care include un cod unic specific candidatului, informații despre școala de proveniență, și județul în care acesta își desfășoară studiile.

Codul unic atribuit fiecărui elev este format din două litere, XY, reprezentând indicativul județului, urmate de o secvență de cifre. Acest cod unic este generat de către aplicația informatică EvNat și este personalizat în funcție de numele și prenumele fiecărui elev, asigurând astfel confidențialitatea datelor lor personale, potrivit edupedu.ro.

×