x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sindicaliștii din educație, după primul elev infectat cu Covid: Nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare

Sindicaliștii din educație, după primul elev infectat cu Covid: Nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare

09 Iun 2020   •   11:03
Sindicaliștii din educație, după primul elev infectat cu Covid: Nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare

Reprezentanții filialei ieșene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) susțin, după cazul primului elev infectat cu noul coronavirus, că primesc foarte multe mesaje potrivit cărora nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în școli.

 

„Aşa cum avertizăm de mai bine de o lună de zile, ambiţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii de a aduce elevii la şcoală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, începe să producă consecinţe! Avem deja primul caz confirmat al unui elev de clasa a VIII-a care a fost prezent la şcoală pentru două zile şi inevitabil, a intrat în contact cu profesorii şi cel puţin 10 colegi. Conducerea USLIP Iaşi mai monitorizează două situaţii din două unităţi şcolare unde avem în derulare teste medicale”, arată USLIP Iaşi.

 

Sindicaliștii susțin că nicio aşa-zisă măsură de siguranţă adoptată de către MEC nu poate opri ,,importul” virusurilor în școli.

„Este îngrijorător şi faptul că primim foarte multe mesaje de la elevi şi profesori prin care ni se reclamă că nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în unităţile de învăţământ. USLIP IAŞI subliniază că întreaga responsabilitate pentru consecinţele care pot decurge din acest experiment social numit pregătire şi participare la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională aparţine în exclusivitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dar în egală măsură şi Ministerului Sănătăţii”, susține aceeași sursă.

 

A fost raportat primul caz de elev infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un elev din clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi. Colegii cu care a intrat tânărul în contact nu mai vin la şcoală.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elev COVID