x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Liderii de sindicat, mesaj către profesori: nu am trădat, am respectat limitele mandatului

Liderii de sindicat, mesaj către profesori: nu am trădat, am respectat limitele mandatului

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   15:15
Liderii de sindicat, mesaj către profesori: nu am trădat, am respectat limitele mandatului
Sursa foto: Facebook FSLI

Liderii sindicatelor susțin că decizia privind suspendarea grevei din sistemul de Educație nu reprezintă o trădare. Nu am trădat, am respectat limitele mandatului, să aibă încredere, a fost mesajul liderilor către profesorii nemulțumiți.

Anunțul a fost făcut luni în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, și Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret.

„Decizia de suspendare a fost luată în urma unei ședințe cu liderii din teritoriu, este decizia liderilor județeni care ne-au spus clar că dacă aceste lucruri se întâmplă, oamenii, într-un procent foarte mare, pentru că mai sunt și nemulțumiți, intră la clasă, acesta este adevărul”, au spus reprezentanții sindicatelor.

Liderii de sindicat au fost acuzați de trădare de unii profesori.

„Nu am trădat cu absolut nimic”, a răspuns Simion Hăncescu.

Unii profesori ar dori să continue greva fiind nemulțumiți de oferta Guvernului. Actiunea de protest se poate relua în momentul în care angajamentele nu vor fi respectate, au avertizat sindicaliștii.

„Anul 2024 este an electoral, vom fi cu ochii pe ei”, a explicat Marius Nistor.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au anunțat luni că greva din Educație se suspendă. Acest lucru este condiționat de instituirea prin articol distinct în ordonanța de urgență a principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sindicate greva lideri educatie