x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Șocant! Elevii fac ora de sport în curtea școlii sau in clasă

Șocant! Elevii fac ora de sport în curtea școlii sau in clasă

28 Sep 2017   •   21:20
Șocant! Elevii fac ora de sport în curtea școlii sau in clasă
Sursa foto: Picasa

Chiar dacă manualul de sport a apărut în toate şcolile din România anul acesta, sălile de sport tot puţine au rămas. Aşa că elevii fac orele de educaţie fizică afară sau în clase transformate în săli de sport.

Anul trecut, elevii de la Şcoala "Nicolae Labiş" din Capitală.au avut o sală de sport amenajată într-o sală de clasă, dar pentru că înscrierile de la clasa pregătitoare au fost prea multe, a fost desfiinţată. 

Se lucrează şi la un complex sportiv. 

Maria Preotescu, directoarea Şcolii Nicolae Labiş din Bucureşti: "La inceputul anului scolar viitor elevii vor avea sala de sport. În cel mult doua saptămâni, vor veni modulele in care se vor muta elevii de la ci pregatitoare, sala de sport va fi eliberata si va fi folosită pentru aceasta destinatie."

În Bucureşti, din 165 de şcoli, 47 au sali de sport în sali de clase, iar din 103 licee, 16 sunt în aceeasi situaţie. 

La Constanţa, copiii de la şcoala "Ioan Jalea" nu au avut niciodată o sala de sport adevărată. Fac orele de educaţie fizică printre băncile din clasă. Şi nu e singurul caz. Alte 125 de şcoli din judeţ sunt în aceeaşi situaţie. 

La clasa a V-a, a existat anul acesta o altă prioritate. Manualul de sport.

Avem cărţi, dar nu facem mişcare. Jumătate dintre copiii din România au probleme cu greutatea, iar un sfert suferă de obezitate. 

Serban Damian, nutritionist: "Dezvoltarea lor fizica si intelectuala tine de miscare. Doua ore de sport la nivel de scoala sunt insuficiente, multi copii isi iau scutiri sau fac altceva."

Medicii recomandă cel puţin trei ore pe zi de mişcare. Chiar dacă înseamnă o plimbare în aer liber, dimineaţa şi seara. 

×
Subiecte în articol: ora de sport