x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie UPDATE + VIDEO. Sorin Cîmpeanu: Școlile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie/ Evaluarea națională se va muta după examenul de bacalaureat

UPDATE + VIDEO. Sorin Cîmpeanu: Școlile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie/ Evaluarea națională se va muta după examenul de bacalaureat

de Georgiana Oprea    |    23 Mar 2021   •   16:39
UPDATE + VIDEO. Sorin Cîmpeanu: Școlile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie/ Evaluarea națională se va muta după examenul de bacalaureat
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

UPDATE. Școlile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie, urmând să se închidă doar dacă localitatea intră în carantină, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Ministerul Educaţiei va rămâne consecvent principiului potrivit căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele, doar dacă e nevoie. Am semnat ordin de ministru prin care şcolile se închid când localităţile intră în carantină. Am fi într-o situaţie absurdă dacă am avea terase, malluri şi alte localuri deschise şi am închide şcolile. Da, dacă localitatea intră în carantină în interesul educaţie şi a profesorilor, şi a stării de sănătate generală, trebuie închise şcolile doar dacă localitatea intră în carantină”, a spus Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă organizată de World Vision România.

În ceea ce privește examenele, Sorin Cîmpeanu a precizat că bacalaureatul va rămâne pe aceleași date care au fost deja stabilite, iar Evaluare Națională se va muta după examenul de bacalaureat.

„Pot să vă spun că nu vor fi perturbate simulările examenelor care se încheie pe data de 31 martie, deci şcolile vor rămâne deschise cel puţin până la data de 1 aprilie. De asemenea pot să vă spun că examenul de bacalaureat va rămâne pe aceleaşi date care au fost deja stabilite, comunicate şi sunt cunoscute. Evaluarea naţională se va muta după examenul de bacalaureat. Atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de şcoală, cât am adaptat programa de examen şi elevii se pregătesc în acest fel, nu cred că sunt motive de modificare în plus a acestei tematici de examen”, explică Sorin Cîmpeanu.

Știre inițială. Ministul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au decis modificarea ordinului comun privind regulile funcționării școlilor cu prezența fizică, astfel încât acestea se vor închide doar în cazul carantinării.

„Am stabilit cu ministerul Sănătății să modificăm ordinul în asa fel încât elevii vor merge la școală până la instituirea carantinei. Va fi modificat ordinul cu sintagma << școlile trec online la instituirea carantinei >>” a declarat Cîmpeanu, după întâlnirea cu Voiculescu.

Ministrul Educației a precizat că se va organiza în continuare, și miercuri, simularea la Bacalaureat în Capitală, în ciuda faptului că nu s-a luat o decizie oficială privind carantinarea Bucureștiului.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a afirmat că bacalaureatul și evaluarea națională ar putea fi reprogramate.

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că nu se ia în calcul carantinarea totală a Capitalei și că, în prezent, se așteaptă un raport de la DSP privind situația din București.

Capitala a ajuns marți la o rată de infectare de 6,22 cazuri la mia de locuitori.

×