x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu: Luăm în considerare extinderea perioadei vacanței de primăvară, astfel încât să includă și sărbătorile pascale - de la 2 aprilie la 4 mai

Sorin Cîmpeanu: Luăm în considerare extinderea perioadei vacanței de primăvară, astfel încât să includă și sărbătorile pascale - de la 2 aprilie la 4 mai

de Georgiana Oprea    |    23 Mar 2021   •   17:24
Sorin Cîmpeanu: Luăm în considerare extinderea perioadei vacanței de primăvară, astfel încât să includă și sărbătorile pascale - de la 2 aprilie la 4 mai
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că se ia în considerare extinderea vacanței de primăvară cu trei săptămâni astfel încât să includă Paștele catolic și pe cel ortodox și să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie, în contextul epidemiologic actual.

Paștele catolic este pe 4 aprilie, iar cel ortodox, pe 2 mai, astfel că toată luna aprilie ar urma să fie vacanță.

„Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare - şi vom anunţa acest lucru- extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat. Al patrulea avantaj - să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările - clasa a VIII-a , clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a", a declarat Cîmpeanu, la o dezbatere organizată de Senat pe tema finanţării învăţământului superior.

De asemenea, acesta a mai precizat că în vacanță nu se vor desfășura cursuri online. „Vacanța e vacanță”, a spus Sorin Cîmpeanu. 

Pe de altă parte, acesta a menționat că extinderea perioadei vacanței de primăvară va duce la organizarea evaluării naționale după bacalaureat.

„Bacalaureatul rămâne pe loc, evaluarea naţională ar urma să se organizeze după bacalaureat, admiterea în liceu tot după bacalaureat şi mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie - începea pe 20 aprilie - să fie mutată în luna mai. Deci punând în balanţă avantajele, în primul rând micşorarea mobilităţii, am încercat să găsim soluţia optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puţin", a afirmat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a anunțat, marți, în cadrul unei alte dezbateri, că evaluarea națională va fi reprogramată, astfel că elevii vor susține evaluarea națională după bacalaureat.

×
Subiecte în articol: vacanta paste sorin cimpeanu