x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Subiecte Bacalaureat Limba Română 2024. Ce au primit elevii la examen

Subiecte Bacalaureat Limba Română 2024. Ce au primit elevii la examen

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2024   •   14:36
Subiecte Bacalaureat Limba Română 2024. Ce au primit elevii la examen

Astăzi, 1 iulie, absolvenții de clasa a XII-a au susținut prima probă a examenului de Bacalaureat 2024, cea la Limba și literatura română.

Conform edupedu.ro, varianta extrasă pentru proba scrisă la Limba și literatura română pentru profilurile umanist și pedagogic a fost similară cu cea pentru profilul real, cu excepția unor itemi.

Elevii de clasa a XII-a au susținut astăzi proba obligatorie a profilului în cadrul examenului de Bacalaureat 2024. Pentru a participa la această probă, liceenii au trebuit să prezinte un document de identitate la intrarea în sala de examen.

Absolvenții claselor a XII-a au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor de Limba și literatura română.

Examenul a fost susținut de absolvenții claselor de liceu cu profil uman și real, de cei din liceele tehnologice, precum și de cei cu specializarea învățători-educatoare.

La subiectul al III-lea, proba scrisă la română, elevii au avut de scris un eseu de minimum 400 de cuvinte despre particularitățile ale unei nuvele studiate. La Subiectul I, candidaţii au primit un text de Gabriel Dimisianu, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerințe. Apoi, la cel de-al doilea subiect, elevii au avut de prezentat rolul notațiilor autorului într-un text dat.

Profil uman

La subiectul III, elevii de la profilul uman au avut de scris un eseu despre particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată. 

×
Subiecte în articol: Subiecte Bacalaureat Limba Română