x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Subiectele la Geografie pentru Bacalaureat 2023 au fost publicate

Subiectele la Geografie pentru Bacalaureat 2023 au fost publicate

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2023   •   09:29
Subiectele la Geografie pentru Bacalaureat 2023 au fost publicate

Elevii de clasa a XII-a au susţinut astăzi, 28 iunie, proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2023. Au fost publicate subiectele la geografie.

Elevii de clasa a XII-a au susţinut astăzi, 28 iunie, proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2023.

Elevii de la profilul uman au putut alege să susțină cea de-a treia probă a examenului de Bacalaureat 2023 la una dintre disciplinele: geografie, logică, psihologie, sociologie sau filosofie.

Elevii de la profilul real sau tehnologic au putut alege una dintre următoarele discipline: anatomie și fiziologie umană, biologie vegetală și animală, chimie, economie, fizică sau informatică.

Pentru susţinerea probei la Geografie din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, elevii de liceu au fost nevoiţi să prezinte un document de identitate la intrarea în sala de examen.

Pentru rezolvarea subiectelor de la Geografie de la Bacalaureat 2023, elevii au avut la dispoziție trei ore.

Structura subiectelor la Geografie Bacalaureat 2023 

Examenul la Geografie de la Bacalaureat 2023 este format din trei subiecte, primele două fiind de tip grilă.

Subiectul I la Geografie de la Bacalaureat 2023 este bazat pe harta Europei, elevii având de rezolvat mai multe cerințe, precum: identificarea unor state marcate cu litere pe hartă, identificarea unor orașe marcate cu numere pe hartă și prezentarea unor deosebiri privind clima unor state.

Subiectul al II-lea cuprinde exerciții care fac trimitere la harta României, elevii având de identificat anumite orașe sau râuri, precum și de precizat diferențele dintre două unități de relief.

La subiectul al III-lea, elevii au de analizat o reprezentare grafică, de calculat anumite valori și de formulat răspunsuri libere.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Subiecte geografie BAC 2023