x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Subiecte Română Simulare Evaluare Naţională 2019. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a la Română

Subiecte Română Simulare Evaluare Naţională 2019. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a la Română

11 Mar 2019   •   10:36
Subiecte Română Simulare Evaluare Naţională 2019. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a la Română

Subiecte română simulare Evaluare Naţională 2019. Simularea probelor scrise la examenul naţional de Evaluare Naţională a început, luni, cu proba la română, potrivit Observator.

Subiecte Română clasa a VIII-a

La Subiectul I, punctat cu 40 de puncte, elevii au avut de precizat câte un sinonim potrivit pentru sensul dintr-un text dat (poezie), al cuvintelor subliniate, de menţionat rolul unei virgule dintr-un vers, de notat patru cuvinte din familia lexicală a cuvântului "suflet".

De asemenea, au avut de despărţit în silabe anumite cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30 - 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb.

Tot la Subiectul I, copiilor li s-a cerut să redacteze o compunere de minim 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenenţa la genul liric a poeziei "Stai ş-asculţi sub ramuri...", de Şt. O. Iosif.

 

La Subiectul II, notat cu 36 de puncte, elevii au primit un text scris de Andrei Vişan, numit "Cum s-a înfiinţat Grădina Botanică din Bucureşti".

În baza acestuia, elevii au au avut de rezolvat mai multe cerinţe, între care şi redactarea unei naraţiuni de 150 - 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-un muzeu.

 

×
Subiecte în articol: Simulare Evaluare Națională 2019