x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 5.500 de lei. Bani strânși de părinți pentru cadourile profesorilor la o școală din Craiova

5.500 de lei. Bani strânși de părinți pentru cadourile profesorilor la o școală din Craiova

de Andreea Tiron    |    20 Dec 2022   •   21:18
5.500 de lei. Bani strânși de părinți pentru cadourile profesorilor la o școală din Craiova
Sursa foto: Facebook Părinții elevilor din România

5.500 de lei. Atât au strâns părinții elevilor unei școli din Craiova pentru a cumpăra cadouri profesorilor. 250 de lei de persoană. Lista a fost publicată în mediul online de părinții nemulțumiți de asemenea inițiative, care nu au dorit să participe la acțiunea numită " BANI CRĂCIUN 2022"

Ne-am obișnuit deja ca în preajma sărbătorilor, fie Paște sau Crăciun, 1 sau 8 Martie, pe grupurile de părinți să apară tot felul de inițiative care presupun colectarea de sume pentru a cumpăra profesorilor cadouri, chiar dacă multe dintre cadrele didactice nu sunt de acord cu astfel de apucături. 

Așa s-a întâmplat anul acesta la o școală din Craiova, unde părinții au demarat operațiunea " BANI CRĂCIUN 2022" . Zis și făcut. Potrivit tabelului din imagine, publicat în mediul online, până pe 28.11.2022, se strânsese deja uriașa sumă de 5.500 de lei.

Pe grupul "Părinții elevilor din România", lista a fost însoțită de următorul comentariu:

"Școală din Craiova, primit de la părinți, banii nu sunt pentru elevi, părinții nu doresc să se facă publice alte detalii!

L.E: Tabelul a fost trimis către grup de un părinte care nu a fost de acord cu inițiativa celorlați de a contribui cu suma respectivă. Nu a dorit să se expună, a tras un semnal de alarmă despre o practică nepotrivită în instituțiile de învățământ. Grupul nostru și-a asumat publicarea în acest mod!

Profesorul care acceptă astfel de sume este în culpă!** Chiar dacă nu le-a solicitat.**

**Părinții - pețitori de atenție și bunăvoință - care își fac un scop din a oferi cadouri extravagante profesorilor procedează în mod profund greșit. **Educația se dobândește, nu se cumpără.

Postarea a stârnit reacții vehemente în rândul unor cadre didactice. Mesajul perceput a fost acela ... de a nu tulbura apele. Limbajul nepotrivit a dus la eliminarea unor membri din grup.

**Profesorii care pretind astfel de atenții/acceptă nu au ce căuta la catedră! Vom publica în continuare cazuri similare. **", a scris Zeno Daniel Sustac. 

Reacții la această inițiativă au avut și câteva cadre didactice:  Ce treabă avem noi, profesorii, cu prostia unor părinți?  

"Eu sunt profesor și mă simt jignită. Eu vad un tabel făcut de părinți. Sunt convinsă că părinții au propus strângerea sumelor. Ce treabă avem noi, profesorii, cu prostia unor părinți?"

"Deci părinții au strâns bani la inițiativa lor, apoi v-au trimis tabelul pt a se face ei înșiși de ras? Eu văd 22 de parinti care cred că pot îndupleca profesorii cu atentii. Rușine lor! Ar fi fost mirare daca vreun profesor cerea acești bani."  

 

 

 

×