x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Tentativă de fraudă la Bacalaureat! Câți candidați au fost eliminați

Tentativă de fraudă la Bacalaureat! Câți candidați au fost eliminați

25 Aug 2020   •   15:50
Tentativă de fraudă la Bacalaureat! Câți candidați au fost eliminați
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerului Educației a anunțat că 55 de candidați au fost eliminați, marți, de la a doua probă a examenului de Bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Potrivit MEC, la cea de-a doua probă, cea obligatorie a profilului, au participat 22.187 de candidați din cei 28.247 înscriși. 6.005 candidați nu s-au prezentat, dintre care patru se află în izolare, iar șase candidați sunt spitalizați sau în carantină.

Nu au fost înregistrate cazuri în care temperatura candidaților să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C.

De asemenea, Ministerul Educației precizează că subiectele și baremele de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15.00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarea probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc miercuri, în timp ce proba la Limba și literatura maternă este programată joi.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie, până la ora 12.00, și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14.00 - 20.00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Rezultatele finale vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

 

×
Subiecte în articol: bacalaureat frauda