x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Și profesorii copiază la examene! 26 de candidați, eliminați din examenul de titularuzare pentru fraudă sau tentativă de fraudă

Și profesorii copiază la examene! 26 de candidați, eliminați din examenul de titularuzare pentru fraudă sau tentativă de fraudă

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2023   •   19:45
Și profesorii copiază la examene! 26 de candidați, eliminați din examenul de titularuzare pentru fraudă sau tentativă de fraudă

26 de candidați la examenul de titularizare au fost eliminați la proba scrisă, desfășurată miercuri, pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Rata de participare la proba scrisă, desfășurată miercuri, a fost 83,17%. Ministerul Educației precizează că 2.623 de candidați dintre cei prezenți s-au retras: 2.541 din motive personale și 82 de candidați din motive medicale. Procentul candidaților retrași, din totalul candidaților prezenți, este 9,87%.

De asemenea, 26 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 - 2024.

Au fost transmise către cele 12 centre de evaluare 23.893 de lucrări. Ministerul anunță că 12 lucrări au fost anulate la centrul de concurs, după încheierea probei.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în 18 iulie, la sediile inspectoratelor școlare şi pe site-ul dedicat. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice în 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv în 19 iulie, până la ora 12.00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor școlare județene şi pe site în 26 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular, candidații trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la proba scrisă.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: titularizare fraudă