x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Titularizarea, obţinută de mai puţin de jumătate dintre candidaţi

Titularizarea, obţinută de mai puţin de jumătate dintre candidaţi

28 Iul 2016   •   08:36
Titularizarea, obţinută de mai puţin de jumătate dintre candidaţi
Sursa foto: AlexBrylov/Getty Images/iStockphoto

55,7% dintre profesorii care au susţinut proba scrisă a concursului naţional de titularizare au picat examenul, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei înainte de rezolvarea contestaţiilor. Nota minimă necesară pentru titularizarea pe un post didactic în învăţământul preuniversitar este şapte. 83 din cei 20.125 de candidaţi cu lucrări valabile au luat nota zece. 21% dintre participanţii la examen au luat note între 1 şi 5.

Faţă de anul trecut, procentul celor care au luat o notă ce permite titularizarea a crescut cu 7%, potrivit Ministerului Educaţiei. "Au fost transmise spre evaluare lucrările a 20.196 de candidaţi, fiind notate 20.125 de lucrări. 71 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs", se arată într-un comunicat al ministerului. Distribuţia pe tranşe de note este următoarea: 83 de candidaţi (0,41%) au obţinut nota 10; 8.858 de candidaţi (44,01%) au obţinut note între 7 şi 9,99, iar 6.971 de candidaţi (34,64%) - note între 5 şi 6,99. Alţi 4.213 participanţi (20,93%) s-au situat pe segmentul de note cuprins între 1 şi 4,99. Cel mai ridicat procent de note peste 7 sau egale cu 7 s-a înregistrat în judeţul Harghita (58,06%), iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi (21,14%). Din cei 22.866 de candidaţi înscrişi în concurs, 2.630 s-au retras din motive personale sau medicale, 26 au fost eliminaţi pentru fraudă, iar lucrările a 11 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei. Contestaţiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi astăzi, până la ora 15:00. Rezultatele finale vor fi dispobibile pe 3 august. Examenul scris a arătat şi diferenţe considerabile faţă de inspecţiile realizate la orele de curs. Un profesor de educaţie fizică şi sport din Arad, care obţinuse nota 10 la inspecţie, a primit nota 1 la proba scrisă. O profesoară din acelaşi judeţ, care la inspecţie fusese notată cu 8, a primit nota 1 la proba scrisă de terapia educaţională complexă şi integrată. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă în profilul postului. Cei care au luat minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia la clasă vor putea fi angajaţi pe o perioadă determinată (suplinitori).

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va realiza în şedinţe publice organizate de centrele de concurs. Repartizarea se va face în zilele de opt şi nouă august.

În învăţământul preuniversitar sunt disponibile 4.442 de posturi pe o perioadă nedeterminată şi 45.570 pentru angajare pe o perioadă determinată

×