x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Turcan: OUG Vîlcov - Dragnea - Dăncilă condamnă și educația la subfinanțare

Turcan: OUG Vîlcov - Dragnea - Dăncilă condamnă și educația la subfinanțare

23 Dec 2018   •   16:14
Turcan: OUG Vîlcov - Dragnea - Dăncilă condamnă și educația la subfinanțare

Partidul Naţional Liberal va susţine un amendament la Legea bugetului prin care statul să fie obligat să aloce 5% din PIB pentru Educaţie şi Cercetare, a scris duminică, pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan. 

"O ţeapă a PSD - ALDE nu vine niciodată singură. După ce au fost introduse noi taxe care vor face investitorii să plece şi să ajungem la un blocaj economic, OUG Vîlcov - Dragnea - Dăncilă condamnă şi educaţia la subfinanţare. În perioada 2019 - 2021 nu se vor aloca cei 6% din PIB promişi în toate campaniile electorale, garantaţi prin toate protocoalele semnate de guvern cu sindicatele şi bine fixaţi în Legea Educaţiei Naţionale la articolul 8. Toate promisiunile se amână!", a precizat aceasta. 

Liderul liberal subliniază că educaţia copiilor nu poate fi amânată la nesfârşit. 

"Şcolile nu pot rămâne cu dotările de acum 40 - 50 de ani. Profesorii trebuie pregătiţi la nivelul secolului XXI şi motivaţi să devină adevărate modele pentru elevi. O educaţie subfinanţată înseamnă un viitor furat copiilor noştri! Să tai bani de la educaţie este un atentat la siguranţa României", a completat Raluca Turcan.

AGERPRES

×