x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie UMF “Carol Davila”  Bucureşti, 1.944 de absolvenţi, în 2018

UMF “Carol Davila”  Bucureşti, 1.944 de absolvenţi, în 2018

26 Sep 2018   •   16:38
UMF “Carol Davila”  Bucureşti, 1.944 de absolvenţi, în 2018

Promoţia anului 2018 a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, numără 1.944 de absolvenţi , cu 87 mai mulţi faţă de promoţia anului trecut, o diferenţă semnificativă înregistrându-se la nivelul Facultăţii de Medicină unde, anul acesta, sunt 1.223 de absolvenţi, comparativ cu 907 licenţiaţi în 2017.

Cu doar căteva zile înaintea deschiderii noului an universitar, promoţia-2018 a Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila”, promoţie ce poartă numele reputatului chirurg şi urolog român, Theodor Burghele, prin cei 1.223 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină, va face să răsune încă o dată, în cadrul unei festivităţi de gală, cunoscutul imn Gaudeamus Igitur. Evenimentul va avea loc joi, 27 septembrie, ora 12, pe scena amenajată special în incinta Pavilionului Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti. Este de menţionat faptul că, la Facultatea de Medicină, la începerea studiilor de licenţă, în urmă cu 6 ani, erau înscrişi 1.324 de studenţi.

Ne bucură faptul că, în anul centenarului Marii Uniri, Universitatea noastră, prin Facultatea de Medicină, reuşeşte să dea României un număr record, pentru ultimii ani, de medici care, printr-un efort susţinut în cei şase ani de studii de licenţă, ajung astăzi să depună jurământul lui Hipocrate pentru a se dedica uneia dintre cele mai nobile profesii” a declarat Acad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucureşti.

Potrivit Acad. I.Sinescuprin numele reputatului chirurg şi academician, Theodor Burghele, ce i-a fost acordat simbolic acestei promoţii, dar şi prin faptul că aceşti absolvenţi devin medici în anul Centenarului Marii Uniri a României, acestora le revine onoarea, dar şi obligativitatea de a demonstra valoare și performanțe, creionând peste timp o istorie modernă a medicinei româneşti a cărei bază solidă a fost pusă de nume mari precum Carol Davila sau laureatul premiului Nobel , George Emil Palade”.

La rândul său, prorectorul pe probleme studenţeşti, prof.dr. Viorel Jinga a ţinut să le amintească tuturor absolvenţilor UMF „Carol Davila” că astăzi păşiţi într-o nouă etapă a vieţii, iar noi toţi ne punem mari speranţe în dumneavoastră că veţi creiona un viitor performant atât pentru medicina românească în ansamblul său, cât şi pentru întreaga Românie care astăzi, la an centenar, traversează o etapă grea, pe care chiar voi, o puteţi simplifica prin profesionalism şi devotament

          Cele patru facultăţi ale UMF “Carol Davila” din Bucureşti numără anul acesta 1.944  de absolvenţi: Facultatea de Medicină- 1.223 absolvenţi, Facultatea de  Medicina dentară-334 de absolvenţi, Facultatea de Farmacie- 199 de absolvenţi, iar  cea de Moaşe şi Asistenţă Medicală-FMAM- un total de 188 de absolvenţi .

Acum 6 ani, m-a cuprins un sentiment de mândrie când am pășit pentru prima dată în Amfiteatrul Mare al Facultății de Medicină, amfiteatru care poartă numele lui George Emil Palade, laureat al premiului Nobel și unul dintre cei mai remarcabili alumni ai Universității noastre. Numele lui, precum și alte nume răsunătoare care au trecut prin Universitatea „Carol Davila”, m-au inspirat mereu spre autodepășire și spre performanță. Acum, la finalul studiilor, îmi dau seama de misiunea grea, dar nobilă, pe care asemenea predecesori ne-o impun mie și colegilor mei.  Pentru a onora prestigiul pe care aceste mari personalități l-au adus medicinei românești, trebuie să ne maturizăm și să ne responsabilizăm, să ne ferim mereu de superficialitate și de nepăsare și să încercăm să fim la rândul nostru modele demne de urmat pentru generațiile viitoare” a declarat Andrei Neagu, Şeful Promoţiei „Theodor Burghele” 2018 a Facultăţii de Medicină „Carol Davila” Bucureşti.

 „Ceremonia de absolvire este, pentru studenții medicinişti, o manifstare anuală, care ne aduce împreună pentru a sărbători rezultatul celor 6 ani de muncă a colegilor mai mari. Una dintre particularitățile profesiei pe care absolvenții o vor incepe în curând este faptul că medicina este o profesie de echipă desăvârşit. Astfel, este doar o chestiune de timp până ce vom ajunge din nou să lucrăm împreună, generații diferite şi diverse, motivate de acelaşi scop comun. Însă, momentan, sărbătorim cu toții reuşita şi efortul depus. Felicitări, dragi absolvenți, sunteți un model demn de urmat” a precizat preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti,  Teodor Ctistian Blidaru.

 

Emoționantul eveniment va avea loc pe 27 septembrie, începând cu ora 12:00, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, adunând aproximativ 7.000 de participanți: absolvenți, părinți, profesori. Festivitatea se anunță a fi întru totul deosebită, fiind deschisă și moderată de domnul Prof. Univ. Dr. Cătălin Cîrstoiu, Decan al Facultății de Medicină, în spiritul anului centenar 2018. Alături de acesta, vor fi prezente și alte personalități ale medicinei românești actuale, precum și E. S. Dl. Saker Malkawi, Ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei  la București și E. S. Dl. Ahmad Jaradat, Ambasador al Regatului Hasemit al Iordaniei în Algeria, care vor aduce Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” deosebitele considerații din partea Ambasadei Regatului Hasemit al Iordaniei. Festivitatea de Absolvire va fi încheiată prin rostirea Jurământului de către absolvenții promoției 2018 împreună cu Decanul Facultăţii de Medicină , prof. dr. Cătălin Cîrstoiu.

×