x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie „Un copil curios este un copil inteligent” - deviza unei învățătoare de excepție, înscrisă în „Liga Profesorilor Excepționali” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

„Un copil curios este un copil inteligent” - deviza unei învățătoare de excepție, înscrisă în „Liga Profesorilor Excepționali” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

de Redactia jurnal    |    30 Mai 2024   •   10:00
„Un copil curios este un copil inteligent” - deviza unei învățătoare de excepție, înscrisă în „Liga Profesorilor Excepționali” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Elena Dascălu, învățătoare la Școala Gimnazială „Nifon Bălășescu” din Tulcea, este un exemplu remarcabil de devotament și pasiune pentru educație. Cu o carieră de 42 de ani în spate, a influențat sute de elevi, mulți dintre ei ajungând să aibă cariere de succes în diverse domenii.

Educația are și a avut dintotdeauna roluri multiple pentru individ și pentru societate. În primul rând, educația are implicații semnificative în prosperitatea economică a fiecărui individ, a comunității și a națiunii. Într-o lume în care tehnologia și concurența globală sunt la ordinea zilei, o forță de muncă bine educată este crucială. Învățătoarea Elena Dascălu a înțeles această importanță și și-a dedicat întreaga viață formării viitorului României.

Elena Dascălu nu s-a limitat la predarea materiilor școlare. Ea a fost preocupată de dezvoltarea integrală a elevilor săi, de la cunoștințe la caracter și abilități sociale. Rezultatul? Elevi pregătiți să gândească critic, să fie creativi și să-și dezvolte abilitățile de comunicare.

„Un copil curios este un copil inteligent. Daca noi nu îi mai stârnim, totul este liniar în scoala și viața devine și ea liniară”, susține Elena Dascălu.

Recent, Elena Dascălu a fost inclusă în campania „Liga Profesorilor Excepționali”, derulată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Această inițiativă recunoaște impactul profund pe care doamna Dascălu l-a avut nu doar asupra elevilor săi, ci și asupra întregii comunități.

Dacă cunoașteți profesori care au inspirat și motivat generații de elevi, încurajați-i să se înscrie, până pe 4 iunie, în campania națională „Liga Profesorilor Excepționali”. Educația este cheia dezvoltării noastre ca societate, iar profesorii excepționali merită recunoaștere și susținere.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×