x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea Politehnica din Bucureşti, în Mecanismul 16 + 1 de la Novi Sad

Universitatea Politehnica din Bucureşti, în Mecanismul 16 + 1 de la Novi Sad

23 Sep 2017   •   12:22
Universitatea Politehnica din Bucureşti, în Mecanismul 16 + 1 de la Novi Sad

Universitatea Politehnica din Bucureşti continuă seria conferinţelor internaţionale, implicându-se în mod direct în platforma celor mai importante oportunităţi de colaborare instituţională între unele dintre cele mai titrate Universităţi ale lumii.  Astfel, participarea ca invitat special, în calitate de speaker, dar şi de moderator a Rectorului UPB, Mihnea Costoiu la Conferința Consorțiului universităților europene și chineze, desfășurată la Universitatea din Novi Sad, confirmă încă o dată valoarea învăţământului superios românesc pe plan european şi mondial.

 

Universitatea din Novi Sad, Serbia, a fost gazda celei de-a patra conferințe internaționale a universităților din China și Europa Centrală și de Est. Evenimentul este recunoscut ca fiind unul de mare anvergură şi care beneficiază de una dintre cele mai importante oportunități de colaborare internațională pentru instituțiile de învățământ superior participante.

Din poziţia de guest speaker în cadrul conferinței, fiind totodată și moderator al sesiunii Collaboration & Innovation to Cultivate Talents with Applied Skills for B&R Construction, Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu a susținut prezentarea cu titlul Building genuine international talent și a amplificat încă o dată importanţa deosebită în ceea ce priveşte cooperarea dintre universitățile europene și asiatice, propunând totodată soluții privind dezvoltarea relațiilor bilaterale. Acesta a subliniat nevoia de a lua în considerare nevoile și interesele studenților internaționali, abordând și perspectivele referitoare la dezvoltarea unor proiecte în domeniul cercetării.

Evenimentul a mai fost prezidat de către Mladen Šarčević, Ministrul Educației, Științei și Dezvoltării Tehnologice din Serbia, Du Zhanyuan, Vice-ministru al Educației, Republica Populară Chineză şi Miloš Vučević, primarul localității Navi Sad. De asemenea, la eveniment au participat reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, ai Universității Ovidius din Constanța, precum și reprezentanți ai universităților din China și Europa, reprezentanți ai asociațiilor internaționale din China și Europa.

Conferința este dedicată platformei internaționale de cooperare dintre țările din Europa Centrală și de Est și China, aceasta fiind denumită Mecanismul 16 + 1. Împreună cu China, această nouă formă de cooperare internațională include 16 țări europene: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Muntenegru, Estonia, Croația, Letonia, Lituania, Ungaria, Macedonia, Polonia, România, Serbia, Republica Slovacă, Slovenia și Republica Cehă. Mecanismul 16 + 1 este orientat spre coordonarea strategiilor de dezvoltare ale celor 17 țări și se ocupă de cooperarea atât în domeniul educației, cât și în alte domenii de interes.

×