x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Valentin Popa: Mi-aş dori o dublare a claselor în învăţământul de tip dual

Valentin Popa: Mi-aş dori o dublare a claselor în învăţământul de tip dual

11 Mai 2018   •   18:30
Valentin Popa: Mi-aş dori o dublare a claselor în învăţământul de tip dual

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat vineri, la Deva, că şi-ar dori ca numărul claselor din învăţământul profesional de tip dual să se dubleze în viitorul an şcolar, el apreciind că acest sistem de studiu vine atât în ajutorul tinerilor, dar şi în cel al angajatorilor.

"Din câte îmi amintesc eu avem ceva mai mult de 100 de clase în sistemul dual şi aş dori să avem în următorul (an şcolar - n.red.) cel puţin de două ori mai multe. (..) În momentul de faţă, sigur, încă se mai perfectează acorduri între unităţile şcolare şi angajatori. Cred că vor fi chiar mai multe de atât, sunt clase cu adevărat utile pentru mediul economic şi pentru tinerii noştri care vor învăţa o meserie şi vor avea şi un loc de muncă aproape garantat", a spus, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei.

El a precizat că nu poate exista o garanţie a faptului că viitorii absolvenţi de învăţământ dual îşi vor găsi, cu toţii, un loc de muncă, dar a menţionat că angajatorii vor avea la dispoziţie o resursă umană adaptată nevoilor pieţei muncii.

Ministrul a mai spus că şi întreprinderile cu capital de stat vor trebui să-şi construiască bugetele pentru a putea susţine şi clase în sistem dual, în ideea de a-şi asigura viitorul personal calificat.

Ministrul Educaţiei s-a întâlnit vineri, la Deva, cu directorii şcolilor din judeţul Hunedoara, cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi cu cei ai sindicatelor, prilej cu care au fost abordate mai multe teme din învăţământ. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Valentin Popa