x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Vești EXCELENTE pentru ELEVI si PARINTI: Avizul epidemiologic NU mai este necesar la revenirea copiilor din vacanță

Vești EXCELENTE pentru ELEVI si PARINTI: Avizul epidemiologic NU mai este necesar la revenirea copiilor din vacanță

de Alice Petrescu    |    01 Sep 2021   •   09:49
Vești EXCELENTE pentru ELEVI si PARINTI: Avizul epidemiologic NU mai este necesar la revenirea copiilor din vacanță

Inceputul de an scolar vine cu schimbari. Potrivit unui nou ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, nu va mai fi necesar ca elevii să prezinte avizul epidemiologic la fiecare întoarcere din vacanță. 

Astfel, părinții nu vor mai astepta la cozi pentru obținerea avizului epidemiologic de intrare a copiilor în colectivitate.

Unitatile de invatamant vor solicita avizul eliberat de către medicul de familie doar la momentul înscrierii la scoala sau grădiniță precum și în cazurile de transfer.

Cand va fi solicitat avizul epidemiologic

  •  La înscrierea la grădiniță: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.
  • La înscrierea la clasa pregătitoare în două situații: dacă elevul a frecventat o grădiniță în care există cabinet medical școlar fișa medicală de la grădiniță și adeverință medicală trebuie eliberate de medicul școlar al grădiniței frecventate; Dacă elevul a frecventat o grădiniță în care nu există cabinet medical școlar trebuie prezentate adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) eliberată de medicul de familie.
  • La înscrierea în clasa a IX-a, în două situații: dacă elevul a frecventat o școală în care există cabinet medical școlar trebuie prezentate fișa medicală de la școală și adeverință medicală eliberate de medicul școlii frecventate; Dacă elevul a frecventat o școală în care nu există cabinet medical școlar trebuie prezentate adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) eliberată de medicul de familie.
  • În cazul transferului între diferite unități de învățământ: Dacă preșcolarul/elevul a frecventat o unitate de învățământ cu cabinet medical propriu trebuie prezentată fișa medicală de la unitatea de învățământ de la care se transferă, document eliberat de medicul școlar; Dacă preșcolarul/elevul a frecventat o grădiniță/școală fără cabinet medical propriu trebuie prezentată adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului)  eliberată de medicul de familie.
  • La revenirea din vacanţe NU se va solicita preşcolarilor şi elevilor aviz epidemiologic.

Noul an scolar va începe în data de 13 septembrie, cu elevii în bănci. Autoritatile au anuntat că doar in cazul în care va crește rata de infectare va creste, cursurile se vor desfasura online.

 

×
Subiecte în articol: aviz epidemiologic scoala