x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost agent CIA: Hezbollah acţionează în Bulgaria încă din anii '80!

Fost agent CIA: Hezbollah acţionează în Bulgaria încă din anii '80!

20 Aug 2012   •   11:40
Fost agent CIA: Hezbollah acţionează în Bulgaria încă din anii '80!

Miscarea libaneza Hezbollah opereaza de multa vreme in Bulgaria si alte tari est-europene, Robert Baer, un fost agent CIA. El sustine ca Bulgaria nu il poate identifica pe autorul atentatului terorist din Burgas decat daca se bazeaza pe propriile resurse, relateaza site-ul Novinite.com.

Baer, care a lucrat pentru CIA in perioada 1976-1997 concentrandu-se pe Orientul Mijlociu, a afirmat, de asemenea, ca Bulgaria nu poate sa se bazeze prea mult pe Statele Unite si Israel in acest caz.

"Nu puteti primi un raspuns obiectiv de la ei. Atat Statele Unite, cat si Israelul vor un razboi impotriva Iranului", a declarat fostul agent secret.

"Dar, daca Washingtonul are o dovada viabila impotriva Iranului, ar putea sa nu o impartaseasca Israelului, daca SUA nu vor inca sa loveasca Iranul. Hezbollah opereaza in Bulgaria de la mijlocul anilor '80. Au o retea, iar eu personal am participat la investigarea unui grup de-al lor pe teritoriul vostru in anii '90", a declarat Baer intr-un interviu acordat duminica postului bulgar de televiziune bTV.

Atentatul din 18 iulie a fost indreptat impotriva turistilor israelieni din Bulgaria, iar oficialii israelieni de rang inalt au reactionat imediat la atac acuzand Hezbollah si Iranul.

Baer a adaugat ca atat Guvernul bulgar, cat si CIA erau ingrijorate la momentul respectiv de patrunderea Hezbollah in Bulgaria, dar a declarat ca nu poate oferi alte detalii in legatura cu reteaua.

×