x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum luptă McDonald's cu obezitatea. Vezi "reţeta" din SUA

Cum luptă McDonald's cu obezitatea. Vezi "reţeta" din SUA

13 Sep 2012   •   13:45
Cum luptă McDonald's cu obezitatea. Vezi "reţeta" din SUA

O treime din populatia adulta si 17% dintre minori sufera de obezitate, in Statele Unite.

Administratia Obama a adoptat o lege care obliga lanturile de restaurante sa afiseze la loc vizibil caloriile produselor, astfel incat clientii sa fie avizati si sa aleaga ce mananc in cunostinta de cauza.

Legea va intra in vigoare abia la sfarsitul anului, insa lantul de restaurante fast-food McDonald's a anuntat ca va respecta cerinta anticipat, inca de saptamana viitoare. In plus, sunt promovate produsele si meniurile hipocalorice, cum este sandvisul cu peste (Filet-o-fish), salatele etc. In meniurile Happy-meal pachetele de cartofi prajiti au fost micsorate, introducandu-se, in schimb, felii de mar si reducandu-se, astfel, numarul caloriilor cu 20 de procente. Aceste schimbari au adus o crestere a vanzarilor cu 3 procente, luna trecuta, informeaza Bloomerg.com.

Patronul trustului de presa, primarul New York-ului Michael Bloomberg a declarat ca, in metropola americana, unde s-a experimentat obligatia afisarii caloriilor in anul 2008, rezultatele au fost vizibile, clientii adaptandu-si meniul in functie de numarul caloriilor.

×