x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 1 milion de oameni au fost evacuați din calea taifunului Jebi. Cel mai recent bilanț raportează cel puțin 10 morți

1 milion de oameni au fost evacuați din calea taifunului Jebi. Cel mai recent bilanț raportează cel puțin 10 morți

05 Sep 2018   •   17:02
1 milion de oameni au fost evacuați din calea taifunului Jebi. Cel mai recent bilanț raportează cel puțin 10 morți

Cel puțin zece persoane au murit și alți cel puțin un milion au fost nevoiți să își părăsească locuințele în vestul Japoniei în urma ploilor torențiale și inundațiilor provocate de taifunul Jebi, au anunțat miercuri autoritățile locale, citate de Reuters.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe, criticat dur pentru răspunsul întârziat la inundațiile din luna iulie, a urmărit îndeaproape operațiunea de salvare de pe aeroportul Kansai.

În urma taifunului, cel puțin 1.2 milioane de locuințe au rămas fără curent electric.

Taifunul Jebi, care pentru o perioadă scurtă de timp a fost încadrat la categoria „super taifun”, este cel mai puternic din ultimii 25 de ani din Japonia.

Vântul puternic și valurile înalte au provocat ciocnirea unui tanc petrolier de peste 2.500 de tone cu podul care face legătura între aeroportul Kansai, construit pe o insulă artificială, și zona orașului Osaka. Podul a fost avariat, însă tancul petrolier nu avea încărcătură la bord, iar echipajul a scăpat nevătămat.

În unele zone ale insulei Shikoku s-au înregistrat rafale de vânt cu o viteză de până la 208 kilometri pe oră.

Peste 700 de zboruri au fost anulate, furtuna afectând și circulația feriboturilor și trenurilor, iar parcul de distracții Universal Studios Japan, lângă Osaka, a fost închis.

Un bărbat de 71 de ani a fost descoperit mort sub depozit care s-a prăbușit, cel mai probabil din cauza vântului puternic, iar un alt bărbat a decedat după ce a căzut de pe acoperișul unei case, a relatat NHK, precizând că peste 90 de persoane au fost rănite, informează agenția de știri Reuters.

×
Subiecte în articol: taifunul jebi