x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 100.000 de cărţi anti-Putin confiscate

100.000 de cărţi anti-Putin confiscate

de Sînziana Stancu    |    17 Iun 2010   •   00:00

Poliţia rusă a confiscat cel puţin 100.000 de volume ale unei cărţi scrise de doi politicieni din opoziţie, foarte critică la adresa fostului preşedinte rus, Vladimir Putin, actual premier.



Cartea "Putin: Rezultate în 10 ani" este scrisă de politicienii Boris Nemţov şi Vladimir Milov, care intenţionau să o distribuie joi, cu ocazia Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, scrie presa britanică, care o citează pe Olga Kurnosova, şefa locală a Frontului Civic Unit.

Cartea critică la adresa lui Putin a fost tipărită într-un milion de exemplare şi vrea să arate "adevărul despre rezultatele reale ale preşedinţiei lui Putin şi a tandemurilor lui", explică Nemţov, fost vicepremier, pe blogul său. El şi-a lansat cartea luni la Moscova. Anul trecut a publicat o carte asemănătoare şi despre primarul Moscovei, Iuri Lujkov, în care a încecat să critice corupţia din instituţia primarului capitalei ruse.

Putin, care a devenit preşedintele Rusiei în 2000 şi a stat la conducerea ţării timp de două mandate consecutive, devenind apoi premier, este considerat încă în Rusia figura politică cea mai puternică, împărţind puterea cu aliatul său, actualul preşedinte Dmitri Medvedev.

×
Subiecte în articol: externe