x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 12 militari au fost răniți în timpul unui exercițiu de parașutare

12 militari au fost răniți în timpul unui exercițiu de parașutare

23 Iul 2017   •   10:23
12 militari au fost răniți în timpul unui exercițiu de parașutare

 Un număr de 12 militari americani s-au rănit în timpul unui exerciţiu de paraşutare, în cadrul Swift Response 17-1, ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. 

Potrivit reprezentantului armatei americane, Brent M. Williams, din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, ofiţer care se ocupă de comunicare, cei 12 militari care au suferit răni în urma paraşutării au fost internaţi la Spitalul Militar. În urma tratării medicale, zece vor fi externaţi în decurs de 24-48 de ore, iar alţi doi urmează să rămână internaţi pentru tratament şi observaţii. 

Brent Williams a precizat că starea tuturor celor 12 militari este stabilă, iar rănile au fost minore. 

''Acest tip de operaţiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc. Liderii noştri fac eforturi să reducă acest risc şi să identifice măsurile de siguranţă şi să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmpla, dar acesta este riscul. Am efectuat şi eu asemenea antrenamente, am sărit cu paraşuta din avion, nu este deloc o aterizare uşoară'', a declarat Brent William, telefonic, corespondentului AGERPRES. 

El a subliniat că deşi reprezentanţii forţelor armate americane iau ''foarte în serios'' orice incident, oricât de minor, faptul că 12 militari din cei 500, câţi au participat la operaţiunea aeriană, au suferit răni minore, este considerat ''un procent satisfăcător de mic''. 

Exerciţiul din noaptea de vineri spre sâmbătă a presupus paraşutarea a 500 de militari pe baza de la Luna, din apropiere de Câmpia Turzii. Baza a fost locul desfăşurării altor două exerciţii care s-au desfăşurat vineri şi sâmbătă. În cadrul primului exerciţiu, nouă avioane Hercules C130 au paraşutat tehnică militară grea lângă bază, iar în cursul dimineţii de sâmbătă a avut loc un alt exerciţiu de asalt bazat pe un scenariu care presupunea înconjurarea şi ocuparea bazei aeriene. 

Toate acestea au avut loc în cadrul exerciţiului Swift Response 17-1, exerciţiu de sprijin pentru exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017, la care au participat forţe şi mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas şi 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari şi tehnica aferentă, din Forţele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal şi tehnică aferentă, iar din Forţele Terestre Române au participat aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate şi sisteme de apărare antiaerienă Gepard. AGERPRES

×