x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 129 de persoane arestate la Boston, după un miting ilegal în favoarea mişcării Wall Street (VIDEO)

129 de persoane arestate la Boston, după un miting ilegal în favoarea mişcării Wall Street (VIDEO)

10 Oct 2011   •   21:00
129 de persoane arestate la Boston, după un miting ilegal în favoarea mişcării Wall Street (VIDEO)

Politia a efectuat 129 de arestari, marti, la Boston si a dispersat o manifestatie neautorizata a membrilor miscarii 'Ocuppy Wall Street', in cadrul uneia dintre cele mai importante operatiuni ale fortelor de ordine de la inceputul acestei miscari, luna trecuta.

Conform CBS, majoritatea persoanelor arestate au fost ulterior eliberate pe cautiune, asteptand sa fie judecate in cursul serii, in timp ce miscarea “Ocuppy Wall Street' a anuntat pe site-ul sau ca manifestantii au fost atacati cu brutalitate de sute de politisti in tinuta de lupta.

Primarul Thomas Menino a justificat operatiunea politiei, declarand ca “respect libertatea de exprimare, insa am un oras de gestionat. Nesupunerea civila nu poate fi tolerata'. “Eu sunt de acord cu ei. Crizele si lacomia celor din mediul financiar sunt lucruri cu care am avut de-a face toata viata mea, dar nu poti bloca un oras', a mai spus edilul din Boston.

Membrii miscarii “Ocuppy Boston' au lansat un apel la colectarea a minim 4.000 de dolari pentru acoperirea onorariilor avocatilor celor arestati, iar la ora locala 10.30 fusesera deja adunati 5.480 de dolari, prin intermediul site-ului wepay.com.

×