x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 13 august, ziua cea mai încărcată din istoria aeroportului Heathrow

13 august, ziua cea mai încărcată din istoria aeroportului Heathrow

de Marina Constantinoiu    |    12 Aug 2012   •   13:50
13 august, ziua cea mai încărcată din istoria aeroportului Heathrow

Dupa peste doua saptamani de competitie, miile de sportivi, jurnalisti si turisti vor parasi luni Londra, la bordul a circa 700 de avioane. Va fi ceea ce deja s-a anuntat: ziua cea mai incarcata din istoria aeroportului Heathrow, comenteaza France Presse.

In total, 80% dintre persoanele venite in Capitala Marii Britanii pentru Jocurile Olimpice 2012 (JO) vor trece pe la aeroportul Heathrow, potrivit cifrelor oficiale. Ceea ce inseamna in total circa 60.000 de persoane, potrivit estimarilor, cu cei circa 13.000 de sportivi, 15.000 de acreditati media, cele 2.500 de VIP-uri si membri ale diferitelor comitete olimpice nationale si mai ales 25.000 de persoane reprezentand diferitii parteneri si invitati ai JO.

O multime care a obligat autoritatile britanice sa prevada structuri dedicate acestei zile de luni, printre care un terminal special rezervat sportivilor care parasesc Jocurile, echivalentul suprafetei a trei piscine olimpice. O cladire care va fi inchisa incepand de joi.

Luni, 13 august, de pe aeroportul Heathrow din Londra urmeaza sa plece 138.000 de pasageri, o crestere cu 45% fata de o zi normala de zboruri.

Potrivit cifrelor furnizate de autoritatile aeroportuare britanice, un numar de 220.000 de persoane trec prin Heathrow intr-o zi clasica de iulie sau de august, adica de 2,75 ori capacitatea stadionului olimpic de la Stratford. Iar nivelul va creste la de 3,05 ori capacitatea stadionului olimpic in ziua de luni.

Este de asteptat inregistrarea unui record si la nivelul ratei de ocupare a avioanelor, cu totalitatea locurilor vandute in cele 700 de avioane care vor parasi aeroportul Heathrow in intervalul orar de la 06:00 (zborul cu destinatia Viena) si 23:30 (zborul cu destinatia Tel Aviv).

×
Subiecte în articol: londra record jocurile olimpice heathrow