x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 16 morţi şi 80 de răniţi în urma unei "răscoale" în Paraguay

16 morţi şi 80 de răniţi în urma unei "răscoale" în Paraguay

16 Iun 2012   •   06:07
16 morţi şi 80 de răniţi în urma unei "răscoale" în Paraguay

Interventia fortelor de ordine, care au incercat sa alunge mai multi tarani fara pamant de pe o proprietate din Paraguay, s-a transformat intr-un masacru. 16 persoane au fost ucise, ministerul de Interne de la Asuncion anuntand ca este vorba despre sapte politisti si noua tarani.

"Mai sunt si alte 80 de persoane ranite, mai mult sau mai putin grav", a declarat un reprezentant al serviciilor medicale din localitatea Curuguaty, Gustavo Gonzales.

"Taranii aveau arme de calibru mare, precum armele de asalt M-16", a declarat Walter Gomez, un reprezentant al politiei din departamentul Canindeyu, acolo unde s-au produs confruntarile. Acesta a mai spus ca printre sutele de ocupanti amenintati cu expulzarea, existau persoane "care manuiau excelent arme. Au inceput sa traga pentru a ne ucide. Am fost intr-o situatie critica".

Taranii ocupasera proprietatea unui antreprenor local, care a solicitat sprijinul politiei pentru evacuarea ocupantilor.

Intr-un comunicat oficial, presedintele tarii, Fernando Lugo, si-a exprimat "sustinerea absoluta" pentru fortele de ordine si a prezentat condoleante familiilor victimelor.

×
Subiecte în articol: ţărani raniti paraguay morti rascoala