x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 200 de persoane ar putea fi prinse sub dărâmăturile unui hotel

200 de persoane ar putea fi prinse sub dărâmăturile unui hotel

13 Ian 2010   •   00:00

Circa 200 de persoane ar putea fi prinse sub dărâmăturile unui hotel din Port-au-Prince, care s-a prăbuşit în urma cutermurului violent de marţi din Haiti, a anunţat, miercuri, secretarul de stat francez pentru Cooperare, Alain Joyandet, citat de AFP.



"Ni s-a spus că hotelul Le Montana s-a prăbuşit. Se spune că în hotel se aflau 300 de persoane, dar numai 100 dintre acestea au reuşit să iasă, ceea ce ne îngrijorează foarte mult", a spus el. Le Montana, situat pe înălţimile din zona capitalei, nu departe de sediul central al ONU, se numără printre cele mai luxoase hoteluri din Port-au-Prince.

Joyandet a declarat că nu dispune de informaţii privind numărul victimelor şi nu poate preciza dacă printre acestea se numără cetăţeni francezi. "Militarii ONU se mobilizează pentru a-şi coordona mijloacele şi a evita eventuale furturi de arme", a adăugat el.

În Haiti sunt înregistraţi circa 1.400 de francezi, dintre care 1.200 trăiesc la Port-au-Prince. "Circa 60 de francezi s-au refugiat la ambasadă, a cărei clădire a fost afectată de cutremur, ca şi reşedinţa ambasadorului", a precizat Joyandet. "Prefecturile noastre din Martinica şi Guadeloupe sunt în alertă", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: externe