x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 21% din tinerii germani nu au auzit niciodată de Auschwitz

21% din tinerii germani nu au auzit niciodată de Auschwitz

26 Ian 2012   •   12:41
21% din tinerii germani nu au auzit niciodată de Auschwitz

Unul din cinci germani tineri nu stiu ca la Auschwitz a fost un lagar de concentrare in care evreii erau ucisi, se arata intr-un sondaj publicat chiar inainte de comemorarea Holocaustului.

Desi 90% din persoanele intervievate aveau cunostinte despre lagarul de concentrare, printre cei din segmentul de varsta 18 - 29 de ani, 21% nu au stiut ca un lagar de concentrare a existat, odata, la Auschwitz. De asemenea, aproape o treime dintre cei intervievati nu au stiut ca Auschwitz este situat in Polonia.

Potrivit unui raport al parlamentului federal german, unul din cinci germani are vederi anti-semite moderate. Raportul a aratat ca vederile puternic anti-semite sunt raspandite, in principal, printre simpatizantii extremei dreapta din Germania si in minoritatea musulmana, insa anti-semitismul moderat este prezent si in randul a 20% din populatia generala.

Scandarile anti-semite continua sa fie auzite si in prezent, la meciurile de fotbal din Germania.

Totusi, autorii studiului spun ca anti-semitismul in Germania se mentine la cote medii, in raport cu alte tari europene. Ungaria, Polonia si Portugalia sunt ocupa primele trei pozitii in topul tarilor europene cu cele mai multe manifestari anti-semite.

×