x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 25 de copii cu cancer din Ucraina au ajuns în Spania pentru tratament

25 de copii cu cancer din Ucraina au ajuns în Spania pentru tratament

12 Mar 2022   •   21:30
25 de copii cu cancer din Ucraina au ajuns în Spania pentru tratament

Douăzeci și cinci de copii ucraineni bolnavi de cancer, care au fugit din cauza războiului din țara lor, au venit, vineri, la bordul unui avion al forțelor aeriene spaniole din Polonia spre Madrid, unde vor primi tratament, a anunțat Ministerul spaniol al Apărării.

Copiii, însoțiți de membri ai familiilor, au fost imediat duși la spitale din Madrid pentru controale, pentru a se stabili dacă vor rămâne în spital sau dacă pot merge la locuințele puse la dispoziție pentru refugiații de război ucraineni, a declarat dr. Ana Fernandez-Teijeiro, președintele grupului spaniol de oncologie pediatrică SEHOP.

În avion se mai aflau încă 22 de refugiați de război ucraineni, inclusiv câțiva copii, a precizat guvernul spaniol.

Până în prezent, în Spania se află aproximativ 1.000 de refugiați de război ucraineni care au solicitat asistență guvernamentală, iar în prezent aceștia se află în locuințe pentru refugiați, cum ar fi case, hoteluri sau centre de refugiați, a declarat pentru CNN biroul de presă al Ministerului spaniol pentru Incluziune și Migrație.

Spania a pregătit 17.000 de paturi suplimentare, potrivit sursei citate.

În Spania trăiesc aproximativ 114.000 de ucraineni, a declarat recent premierul Pedro Sanchez. Biroul de presă al ministerului a declarat pentru CNN că se gândește că unii dintre refugiații de război care au sosit inițial au mers direct să stea la membrii familiilor lor ucraineni sau la prieteni, fără a anunța guvernul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina