x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 3.000 de fermieri bulgari au dat informaţii false pentru a primi subvenţii europene

3.000 de fermieri bulgari au dat informaţii false pentru a primi subvenţii europene

06 Apr 2009   •   00:00

Aproximativ 3.000 de fermieri bulgari au depus cereri cu date false pentru a primi subvenţii din partea Uniunii Europene, a afirmat astăzi ministrul bulgar al Agriculturii, Valeri Ţvetanov, citat de cotidianul Dnevnik, relatează Sofia Echo, în pagina electronică.

Fermierii au declarat fals că ar fi întreţinut în bune condiţii păşuni din zone alpine. Pe baza acestor declaraţii, fermierii au cerut subsidii, a precizat ministrul. Informaţiile au fost dezvăluite în urma unui audit efectuat de Oficiul European de Audit. Raportul a fost trimis la minister în urmă cu două săptămâni, a afirmat Ţvetanov.

În total, 13.000 de fermieri au dat declaraţii care prezentau anumite nereguli, a subliniat el, iar din această cauză cea mai mare parte din banii ceruţi de fermieri nu au fost primiţi încă. Potrivit ministrului Agriculturii, după o a doua verificare a declaraţiilor, plăţile ar putea fi reluate. Numărul fermierilor care nu au probleme în declaraţiile lor se ridică la 5.000. Ei îşi vor primi subvenţiile până la 25 aprilie 2009, a spus Ţvetanov.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe