x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 4 soldați turci au agresat refugiați sirieni care încercau să treacă ilegal granița

4 soldați turci au agresat refugiați sirieni care încercau să treacă ilegal granița

04 Aug 2017   •   14:06
4 soldați turci au agresat refugiați sirieni care încercau să treacă ilegal granița

Autoritățile din Turcia au arestat mai mulți soldați după apariția unui clip în care aceștia abuzau fizic și verbal mai mulți bărbați din Siria, care încercau să treacă ilegal granița, scrie The Independent. În incident, care a avut loc la un post militar săptămâna trecută, au fost implicati patru soldați care loveau mai mulți tineri sirieni.

„Te mai întorci în Turcia? Taci din gură, omule! Nu țipa”, a spus unul dintre soldați, în timp ce colegii lui îi loveau, în mod repetat, pe refugiați.

Clipul, filmat de unul dintre soldații care au luat parte la incident și care a fost urcat în mediul online după ce a fost trimis unui contact din Germania, nu a fost verificat independent. În orice caz, într-o declarație făcută publică pe site-ul armatei din Tucia, s-a menționat că personalul implicat în incident a fost identificat și că vor fi luați în custodie. Cei patru refugiați au fost duși la o secție de poliție, examinați de o echipă medicală și deportați.

Autoritățile din Turcia au fost acuzate în mai multe rânduri de practici inumane împotriva sirienilor. De asemenea, săptămâna trecută, poze cu tineri sirieni forțați să poarte lenjerie intimă feminină, pentru amuzamentul gardienilor de la graniță, au fost răspândite pe Internet.

Trupele turcești au fost criticate constant pentru că deschid focul împotriva cetățenilor sirieni care încearcă să treacă granița, în ciuda declarației președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, prin care afirmă că refugiații sunt bine veniți. Un total de 163 de refugiați, inclusiv 15 femei și 31 de copii, au fost împușcați sau uciși, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Ankara a negat acuzațiile.

×