x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 5 generali ruși au fost uciși în războiul din Ucraina. Care este motivul

5 generali ruși au fost uciși în războiul din Ucraina. Care este motivul

22 Mar 2022   •   15:32
5 generali ruși au fost uciși în războiul din Ucraina. Care este motivul
Sursa foto: Hepta

Generalii ruși mor în confictul din Ucraina mai ales pentru că se străduiesc să-i convingă pe recruți să le urmeze ordinele, a explicat un diplomat european pentru revista Foreign Policy.

Autoritățile ucrainene au anunțat uciderea a cinci generali ruși de la începutul invaziei, în urmă cu aproape patru săptămâni. Bilanțul este neobișnuit de mare pentru ofițerii superiori, scrie businessinsider.com.

Eșecul sistemelor de comunicații îi lasă expuși la interceptări și lovituri țintite, este de părere oficialul european. La acestea se adaugă și dificultățile cu care se confruntă ofițerii superiori să-i convingă pe recruți să le urmeze ordinele. Și asta pentru că armata rusă folosește recruți alături de trupele obișnuite, deși a promis că nu va face acest lucru. Experții spun că ei sunt slab pregătiți și au moralul scăzut. 

Ultimul comandant a fost omorât, sâmbătă, fiind vorba despre generalul-locotenent Andrei Mordvichev, care a fost ucis în timpul bombardării unui aerodrom din apropierea orașului Herson. 

Totodată, oficialii ruși au anunțat că Andrey Pal, un comandant superior al forțelor navale, a fost ucis de armata ucraineană în apropierea localității Mariupol. 

Circa 20% dintre comandanții armatei ruse ar fi fost deja uciși în conflict, este de părere diplomatul european, ceea ce îi reduce eficiența militară și îi încetinește avansarea. Teoria sa confirmă un raport publicat de Christopher Woody de la Insider. Raportul citează un oficial american care spune că generalii ruși sunt expuși unui risc mai mare decât cei americani întrucât structura de comandă a armatei ruse oferă ofițerilor de rang inferior mai puțină autonomie ceea  ce înseamnă o implicare mai mare  a generalilor. 

Oficialii americani sunt de părere că circa 7.000 de soldați ruși au fost uciși până acum, în timp ce presa din Rusia a scris că numărul morților din armată se ridică la circa 9.000 de persoane. 

Cu toate astea, înaintea invadării Ucrainei de către Rusia, președintele Vladimir Putin a comasat timp de mai multe luni trupe la granița dintre cele două state. Informații din surse occidentale au transmis că numărul acestora era între 100.000-150.000 de soldați.

 

×
Subiecte în articol: generali rusi ucraina