x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 60 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un seism în Kîrgîzstan

60 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un seism în Kîrgîzstan

06 Oct 2008   •   00:00
Cel puţin 60 de persoane au murit în urma cutremurului care a avut loc duminică în Kîrgîzstan, în apropierea frontierei cu China, a declarat ministrul kîrgîz pentru Situaţii de Urgenţă, citat de AFP.

VICTIME. "Satul Noura a fost în întregime distrus. Potrivit datelor preliminare, 60 de persoane au murit iar cel puţin 100 au suferit răni de gravitate diferită", a declarat ministrul pentru Situaţii de Urgenţă, Kamtşibek Taşiev. "Un elicopter urmează să transporte răniţii cei mai grav la Oş unde vor fi spitalizaţi", a adăugat acesta. Potrivit bilanţului precedent, seismul se soldase cu 58 de morţi, 50 de răniţi şi distrugerea a 120 de locuinţe. Cutremurul s-a produs în districtul Alai."Imaginile pe care le-am văzut sunt terifiante", a adăugat ministrul. Institul american de Geofizică a anunţat, duminică seară, că un seism cu magnitudinea de 6,6 grade s-a produs în fostul stat sovietic din Asia Centrală, urmat de o replică înregistrată în nord-vestul Chinei. Epicentul seismului a fost localizat la o adâncime de 27 de kilometri, în apropierea frontierei cu China, potrivit institutului american.

SEISM ÎN AFGANISTAN. Un cutremur cu magnituniea de 6.0 grade a lovit în această dimineaţă centrul Afganistanului, a anunţat Institutul Geologic al SUA. Seismul a avut loc la ora locală 3.26, epicentrul fiind localizat la aproximativ 70 de kilometri de capitala ţării, Kabul. Nu au fost raportate pagube sau pagube materiale.

×
Subiecte în articol: externe