x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 70 de ani în nisipurile Saharei. Avion prăbuşit în Al Doilea Război Mondial, găsit aproape intact în inima deşertului

70 de ani în nisipurile Saharei. Avion prăbuşit în Al Doilea Război Mondial, găsit aproape intact în inima deşertului

11 Mai 2012   •   07:57
70 de ani în nisipurile Saharei. Avion prăbuşit în Al Doilea Război Mondial, găsit aproape intact în inima deşertului

La mai bine de 70 de ani dupa ce s-a prabusit, avionul unui pilot britanic ce a luptat in al Doilea Razboi Mondial a fost gasit aproape intact, in desertul Sahara, scrie Daily Mail. Nimeni nu stie exact ce s-a intamplat cu pilotul, insa in apropierea epavei a fost descoperit un adapost improvizat, cel mai probabil facut chiar de acesta.

Sergentul Dennis Copping facea parte dintr-o unitate a aviatiei britanice detasate in Egipt si se pare ca se indrepta catre baza aeriana pentru a-si repara avionul, insa nu a mai ajuns la destinatie. A incercat sa se foloseasca de aparatura de bord pentru a chema ajutoare, dar fara succes.

Descoperirea a fost facuta de un angajat al unei companii petroliere, care explora zona respectiva.

In mod remarcabil, avionul s-a pastrat aproape perfect, fiind neatins timp de 70 de ani. Majoritatea instrumentelor de zbor din cabina pilotului sunt intacte. Elicea apartului a fost si ea gasita la cativa metri distanta de avion.

"Este o incredibila capsula a timpului. Este echivalentul in aviatiei a mormantului lui Tutankhamun. Acest avion a ramas, timp de 70 de ani, in acelasi loc. Nu a fost ascuns in nisip, doar a stat acolo. Pilotul a supravietuit, probabil, prabusirii. Aparatul radio si bateriile se aflau in afara avionului si pare ca a incercat sa le repare", a declarat istoricul Andy Saunders.



×