x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroare psihologică. Aproape 80 de eleve, otrăvite în Afganistan

Teroare psihologică. Aproape 80 de eleve, otrăvite în Afganistan

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2023   •   10:15
Teroare psihologică. Aproape 80 de eleve, otrăvite în Afganistan
Sursa foto: Hepta

Aproape 80 de fete au fost otrăvite și au ajuns la spital în două atacuri separate care s-au produs în weekend la școlile lor primare din Afganistan, a declarat un oficial afgan. În Afganistan, fetelor le este interzis să urmeze școala mai departe de clasa a șasea, potrivit Sky News.

Aproape 80 de eleve au fost otrăvite sâmbătă și duminică în districtul Sangcharak din provincia Sar-e-Pul, a declarat Mohammad Rahmani, care conduce departamentul provincial de educație. El a spus că 60 de eleve au fost otrăvite în școala Naswan-e-Kabod Aab și 17 au fost otrăvite în școala Naswan-e-Faizabad.

Departamentul a lansat o investigație, iar cercetările inițiale arată că o persoană a plătit pe altcineva pentru a efectua atacurile, a mai spus Rahmani.

El nu a oferit nicio informație cu privire la modul în care au fost otrăvite fetele sau despre starea lor de sănătate.

Incidente asemănătoare s-au produs în Iranul vecin începând cu luna noiembrie a anului trecut. Mii de eleve de la școli de fete s-au îmbolnăvit din cauza vaporilor nocivi însă nu s-a aflat cine este în spatele incidentelor sau ce substanțe chimice au fost folosite.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: afganistan eleve otrăvite