x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost salvată o ţestoasa care a înghiţit 915 monede

A fost salvată o ţestoasa care a înghiţit 915 monede

13 Mar 2017   •   17:10
A fost salvată o ţestoasa care a înghiţit 915 monede

O broască ţestoasă poreclită Omsin (termenul thailandez pentru puşculiţă) după ce a înghiţit 915 de monede a luat luni lecţii de înot, în cadrul unui program de reabilitare, după o lungă intervenţie chirurgicală, în care a scăpat de "comoara" înghiţită, informează AFP. 

Reptila a petrecut şapte ore pe masa de operaţie a unui spital din Bangkok săptămâna trecută, pentru ca o echipă de chirurgi să îi poată scoate din stomac 5 kilograme de monede aruncate în iazul în care aceasta trăia de către vizitatori. 

Povestea sa a făcut înconjurul lumii, iar luni, ţestoasa, în vârstă de 25 ani, putea fi văzută înotând cu destulă uşurinţă într-o mică piscină a centrului de cercetare acvatică din cadrul spitalului Chulalongkorn. 



Reptila şi-a petrecut ultimii 20 de ani într-un mic parc public din provincia Chonburi, unde vizitatorii aruncau monede în iazul său pentru a avea noroc. 



Potrivit lui Nantarika Chansue, veterinara responsabilă pentru centrul menţionat, celebritatea ţestoasei ar trebui să îi facă pe oameni să se gândească de două ori înainte de a arunca monede. 


Medicul speră ca, la un moment dat, "Omsin" să se poată întoarce în mare, dat fiind că, în teorie, aceasta mai are încă 60 de ani de trăit. AGERPRES

×