x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit Steve Jobs, părintele Apple

A murit Steve Jobs, părintele Apple

06 Oct 2011   •   00:41
A murit Steve Jobs, părintele Apple

Steve Jobs, co-fondator si presedinte al consiliului de administratie al Apple a murit, scrie CNN. Avea 56 de ani. "Suntem profund indurerati sa va anuntam ca Steve Jobs a decedat. Stralucirea lui Steve, pasiunea si energia sa au reprezentat sursa a nenumarate inovatii care imbogatesc si imbunatatesc vietile noastre. Lumea este incomensurabil mai buna datorita lui Steve", se arata intr-un comunicat Apple.

Steve Jobs s-a retras din functia de CEO al Apple, cu doar cateva saptamani inainte de lansarea celei de-a cincea versiuni de iPhone, 4S. Jobs era in concediu medical inca din ianuarie, pentru o durata nedeterminata. Cu doi ani in urma a suferit o grefa de ficat, iar in 2004 a fost diagnosticat cu cancer de pancreas.

Intr-o fotografie din luna august, Steve Jobs apare extrem de slabit, ravasit si cu privirea ratacita, fiind sustinut pentru a sta in picioare de o alta persoana. Desi nu a fost insotita de comentarii, publicarea fotografiei a iscat multe comentarii care exprimau indignarea semnatarilor fata de publicarea acestei imagini.

O serie de produse Apple aruncate pe piata in ultimii 10 ani au schim­bat totul in lumea IT&C, dar si in modul in care interactionam cu electronicele. "Istoria Apple s-a identificat indeaproape cu Steve Jobs. Cand se implica, performantele depasesc toate asteptarile. Actiunile vor stagna pana cand Tim Cook va putea con­vin­ge investitorii si isi va demonstra va­loarea. Nu este sfarsitul pentru Apple, doar incheierea unui capitol", a comentat pentru Bloom­berg un analist american.

Si presedintele Google, Eric Schmidt, prieten apropiat al lui Jobs inainte ca Google sa atace Apple pe piata comunicatiilor mobile, a comentat decizia sa: "Steve Jobs este cel mai de succes CEO din SUA al ultimilor 25 de ani. A combinat in mod unic o viziune de artist cu una de inginer pentru a construi o companie extraordinara (...) Unul dintre cei mai mari lideri americani din istorie.

Steve Jobs a fondat compania Apple in 1976 alaturi de Steve Wozniak.

×
Subiecte în articol: Apple a murit steve jobs