x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A suferit şapte infarcturi după ce a urmat un tratament cu anticoncepţionale. Aceste pastile se comercializează şi în România

A suferit şapte infarcturi după ce a urmat un tratament cu anticoncepţionale. Aceste pastile se comercializează şi în România

28 Noi 2012   •   11:26
A suferit şapte infarcturi după ce a urmat un tratament cu anticoncepţionale. Aceste pastile se comercializează şi în România

Alyce Clark, din Marea Britanie, a suferit sapte atacuri de cord dupa ce, timp de o luna, a urmat un tratament cu anticonceptionale Microgynon. Tanara, in varsta de 22 de ani, a dezvoltat, de asemenea, si numeroase cheaguri de sange.

Potrivit Daily Mail, totul s-a intamplat cand Alyce avea 19 ani. Tanara practica echitatia, iar la un moment dat i s-a facut rau si a cazut de pe cal. A fost atunci nevoită să stea o perioadă la pat. A observat că se simte ameţită şi că îi este din ce în ce mai rău. Nu se mai putea ţine pe picioare, astfel că şi-a pierdut cunoştinţa şi a căzut. Părinţii au găsit-o plină de sânge.

Alyce a fost dusă de urgenţă la spital, iar pe drum a suferit un infarct. Au mai urmat alte atacuri de cord, dar medicii au reuşit s-o resusciteze.

Nu doar infarcturile au adus-o în pragul morţii, ci şi multiplele cheaguri de sânge care au "călătorit" prin corpul ei de la picioare spre inimă şi spre ambii plămâni.
Medicii i-au administrat un tratament cu anticoagulant la care organismul lui Alyce a reactionat foarte bine. Acestia i-au mai zis ca daca avea 25 de ani, organismul ei nu ar fi reactionat la fel si e posibil sa nu mai fi fost in viata pana acum.

"Faptul ca mi s-a intamplat acest lucru la acea varsta, a fost un noroc", declară tânăra.

Abia acum, după trei ani, medicii i-au putut da un diagnostic sigur. I-au spus că de vină au fost anticoncepţionalele luate de ea, timp de o lună de zile.

Reprezentantii companiei producatoare de medicamente spun ca acel anticonceptional provoaca cheaguri de sange in organism insa nu este un risc major. Studiile au aratat ca din 100 000 defemei care folosesc anticonceptionale, intre 15 si 30 dezvolta cheaguri de sange.

×