x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acordul TomKat: La ce renunţă Tom Cruise în urma divorţului de Katie Holmes

Acordul TomKat: La ce renunţă Tom Cruise în urma divorţului de Katie Holmes

10 Iul 2012   •   08:10
Acordul TomKat: La ce renunţă Tom Cruise în urma divorţului de Katie Holmes

Dupa toate acuzatiile lansate de Katie Holmes la adresa lui Tom Cruise, era mai mult decat evident ca divortul dintre ei urma sa fie unul cu scandal. Cand toata lumea astepta o escaladare a tensiunilor, lucrurile s-au calmat brusc si surprinzator.

Tom si Katie au semnat un acord amiabil prin care rezolva chestiunea divortului, la mai putin de doua saptamani dupa ce si-au anuntat despartirea, si par sa ramana discreti in privinta rolului jucat de cultul scientologic in esecul mariajului lor, relateaza AFP.

"Chestiunea e rezolvata, iar acordul a fost semnat. Suntem incantati pentru Katie si familia ei", a declarat Jonathan Wolfe, avocatul actritei Katie Holmes, intr-un comunicat facut public luni. "Multumim avocatilor lui Tom pentru profesionalismul lor, care a permis sa ajungem la aceasta solutie rapida", a adaugat el, fara sa ofere alte precizari.

Din intelegerea dintre cei doi face parte si micuta Suri, care va ramane alaturi de mama ei, dupa ce Tom a renuntat la custodie.

Katie Holmes, in varsta de 33 de ani, a anuntat pe 29 iunie ca a initiat procedura prin care a solicitat divortul de Tom Cruise.

Katie Holmes si Tom Cruise au publicat luni un comunicat comun in care au insistat asupra vointei lor de a-si proteja fiica, Suri, in varsta de sase ani. "Vrem sa colaboram in calitate de parinti, spre binele fiicei noastre. Dorim sa pastram doar pentru noi acele subiecte care au legatura doar cu familia noastra".

Cei doi actori isi exprima totodata "respectul reciproc" pentru "credintele fiecaruia". Acest termen pare a fi o aluzie la biserica scientologica, o organizatie religioasa controversata din care face parte Tom Cruise in calitate de membru eminent al acesteia, si care pare a se afla in centrul problemelor din cuplul Cruise-Holmes.

Cuplul s-a casatorit intr-un castel italian in 2006. Pentru Tom Cruise, acesta este cel de-al treilea divort. Actorul a fost casatorit in trecut cu actritele Mimi Rogers (1987-1990) si Nicole Kidman (1990 - 2001). Cu cea din urma, Cruise a adoptat doi copii - Isabella (19 ani) si Connor (17 ani).

Crescuta in religia catolica, Katie Holmes s-a alaturat cultului scientologic dupa ce l-a cunoscut pe Tom Cruise. Dar, potrivit presei americane, rolul cultului scientologic in educatia micutei Suri s-ar afla la originea procedurii de divort lansate de Katie Holmes, care se teme ca aceasta congregatie sa nu o considere de acum inainte o amenintare si sa inceapa sa o urmareasca si sa o supravegheze.

Organizatia religioasa a dezmintit formal astfel de practici, iar cativa dintre prietenii lui Tom Cruise au spus ca divortul nu are nimic de-a face cu organizatia. Insa, despre acest subiect, ca si despre altele, Katie Holmes si Tom Cruise nu fac - la fel ca avocatii lor - alte precizari.

Tom Cruise este unul dintre cei mai cunoscuti actori de film. Pe langa hiturile de box office, precum cele din seria "Misiune: Imposibila", Cruise are in palmares si filme indreptate spre cinematograful de arta: "Magnolia" (1999), "Cu ochii larg inchisi/ Eyes Wide Shut", ultimul film al lui Stanley Kubrick (1999), si "Deschide ochii/ Vanilla Sky" (2001).

In afara de cariera sa cinematografica, Tom Cruise este celebru pentru ca este un membru marcant al cultului scientologic, considerat o secta in multe tari europene. Acesta a fost fondat in Statele Unite, in 1954, de scriitorul de literatura SF Lafayette Ron Hubbard (1911 - 1986), care a pretins ca oamenii poarta in ei urme ale unei vechi civilizatii extraterestre. Cultul are statut de intreprindere comerciala si milioane de adepti pe care prefera sa-i recruteze din cercurile sociale influente. Adeptii trebuie sa doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Holmes, care a mai jucat in lungmetrajul "Batman - Inceputuri/ Batman Begins" din 2005, a filmat anul trecut o miniserie TV inspirata din viata lui Jacqueline Kennedy.

×