x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acţiunea lui PUTIN care a revoltat omenirea!

Acţiunea lui PUTIN care a revoltat omenirea!

07 Aug 2015   •   16:00
Acţiunea lui PUTIN care a revoltat omenirea!
Sursa foto: publika.md

Guvernul rus a distrus, joi, tone de brânză şi fructe de import şi a ars o grămadă uriaşă de şuncă!

Operaţiunea a marcat, astfel, un an de la embargoul impus de Moscova importurilor unor produse alimentare, ca răspuns la sancţiunile adoptate de Occident împotriva sa după ce a anexat Crimeea, potrivit antena3.ro.

Însă, acţiunea a provocat un val de furie în rândul activiştilor împotriva sărăciei, care afirmă  că acestea ar fi putut să le fie oferite săracilor. Mai mulţi lideri religioşi ruşi s-au declaraţi şi ei indignaţi de această operaţiune a Moscovei. Unul a catalogat aceste acţiuni ca "nebuneşti, prosteşti şi josnice".

Peste 258.000 de oameni au semnat o petiţie online prin care-l îndeamnă pe preşedintele Vladimir Putin să ofere hrana din Occident. Potrivit autorilor petiţiei, embargoul impus unor produse alimentare a condus la creşterea preţurilor şi la penurii care provoacă dificultăţi reale.

Mai mult, Fostul premier rus Mihail Kasianov a declarat că aproximativ 20 de milioane de cetăţeni ruşi trăiesc sub pragul sărăciei. Distrugerea alimentelor respective este, astfel, dovada unui "adevărat triumf al umanismuui" conducerii ruse, a denunţat el ironic. Rusia a suferit în trecutul recent valuri de foamete notorii, care au afectat milioane de oameni.

Uniunea Europeană (UE) oferă ajutoare exportatorilor de produse lactate, de fructe şi legume, pentru a atenua impactul embargoului rusesc.


×
Subiecte în articol: Rusia alimente